Šport > Zimski športi
728 ogledov

Izjemno, Lanišek najboljši, Zajc tretji

Anže Lanišek Profimedia
Anže Lanišek zmagovalec kvalifikacij, Timi Zajc tretji

V tej sezoni najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (141,6 točke) je zmagovalec kvalifikacij za sobotno posamično tekmo svetovnega prvenstva v Planici na srednji skakalnici. Lanišek je dobre nastope kazal že na treningih, tokrat pa jih je le še potrdil, kar je odličen obet za tekmo. Odličen je bil tudi Timi Zajc (137,1) na tretjem mestu.

Na tekmo so se uvrstili vsi štirje slovenski skakalci. Poleg Laniška in Zajca, ki sta v kvalifikacijah tako kot na treningih krojila vrh, sta se na tekmo uvrstila tudi Žiga Jelar (118,5) in Lovro Kos (118,3) s 33. oziroma 34. mestom.

Skakalci se bodo za prva odličja na tem SP pod Poncami pomerili v soboto, ko bo tekma na srednji napravi ob 17. uri.

Še pred tem bo že znana odločitev ženske ekipne tekme, ki se bo začela ob 12.15. Slovenijo bodo zastopale Nika Križnar, Ema Klinec, Nika Prevc in Maja Vtič.

 

Planica 2023 Tako tesno je bilo Šport Padla odločitev, katera Slovenka se bo jutri podala v boj za medalje Sara Takanaši Planica Šport Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom Planica 2023 Tako je z Niko Šport Nika odtujena od sotekmovalk, sameva v posebnem zabojniku: "Je precej žalostno" Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..." Planica 2017 "To nekatere bega" Šport Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice