Šport > Zimski športi
54428 ogledov

Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom

Sara Takanaši Profimedia
Legendarna Japonka jo je skupila na treningu.

Skakalke so opravile trening pred jutrišnjo ekipno tekmo, v slovenskem taboru so se odločali, ali bo v ekipi za preizkušnjo Maja Vtič ali Katra Komar. Na koncu je dvoboj dobila prva.

Trening je zaznamoval sicer padec Japonke Sare Takanaši. S 63 zmagami najuspešnejša skakalka v zgodovini svetovnega pokala je potrebovala zdravniško pomoč, nato pa jo je s prizorišča odpeljalo reševalno vozilo. Sledil je pregled v jeseniški bolnišnici.

Takanašijeva doslej sicer ni imela veliko uspehov na svetovnih prvenstvih, tudi v času največje dominacije ji namreč ni uspelo priti do želenega naslova svetovne prvakinje v posamični konkurenci.

Japonke sicer sodijo med kandidatke za medaljo na ekipni preizkušnji. "Do jutri še imajo možnost, da se odločijo za nastop Takanašijeve. Uradno še ni bilo nič novic o njenem stanju, bilo je sicer slišati, da ima rahel pretres možganov. Ne vem, ne vem. To so samo govorice," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič.

Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..." Planica 2017 "To nekatere bega" Šport Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost" Planica 2023 Planica 2023 Šport Najboljša Slovenka bolna Križnarjeva: Tega res nismo pričakovali
Komentarjev 1
  • Ender3 16:37 24.februar 2023.

    Uboga Sara T. 🙏🙏 želim ji čimhitrejše okrevanje.

Sorodne novice