Šport > Zimski športi
227 ogledov

Urevc in Šimenc nastope zaključila v četrtfinalu, podelili prve kolajne

Eva Urevc Saša Despot
Eva Urevc in Miha Šimenc izpadla v četrtfinalu sprinta.

Slovenska smučarska tekača Eva Urevc in Miha Šimenc sta izpadla v izločilnih bojih sprinta v klasični tehniki na svetovnem prvenstvu v Planici. Urevc je bila v svoji skupini zadnja, šesta ter zasedla 27. mesto, Šimenc pa je bil skupno 22., potem ko je bil udeležen v padcu in v svoji skupini zasedel peto mesto.

Urevc je v peti od prav toliko skupin za zmagovalko Švedinjo Johanno Hagström zaostala 6,4 sekunde in bila daleč od nastopa v polfinalu najboljših 12 tekmovalk.

V kvalifikacijah je bila 27-letnica iz Gorij sicer 19. Na startu so bile še tri Slovenke Anja Mandeljc, Anita Klemenčič in Klara Mali. Kvalifikacije so končale na 45., 46., oziroma 58. mestu.

V polfinale se je sicer uvrstilo vseh pet Švedinj, vključno s svetovno prvakinjo iz Oberstdorfa 2021 Jonno Sundling.

Sedemindvajsetletni Šimenc je z 21. mestom v kvalifikacijah izpolnil cilj ter se uvrstil v izločilne boje. V četrti od petih skupin je bil nato Logatčan po padcu peti, skupno pa na koncu 22. Šimenc je imel nesrečo, potem ko je pred njim padel Norvežan Havard Solas Taugböl, slovenski tekač pa se mu ni mogel izogniti.

V kvalifikacijah so nastopili še trije Slovenci. Vili Črv je bil 37., Anže Gros 52., Boštjan Korošec pa 63.

Na koncu sta slavila Norvežan Johannes Hösflot Klaebo in Švedinja Jonna Sundling. V sprintu v klasični tehniki sta tako oba ubranila naslova iz Oberstdorfa pred dvema letoma. Pri moških sta se kolajn razveselila še drugouvrščeni Norvežan Pal Golberg in tretji Francoz Jules Chappaz. Pri ženskah sta v popolni švedski prevladi srebro in bron osvojili Emma Ribom ter Maja Dahlqvist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice