Šport > Zimski športi
1649 ogledov

Končno vzpodbudne novice o Niki Križnar!

Nika Križnar Profimedia
Skakalke v kvalifikacije za četrtkovo tekmo, nastopila bo tudi Nika Križnar!

Po torkovem odprtju svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici bo šlo v dolini pod Poncami danes za številne že zares. V središču pozornosti bodo ženski skoki, saj se bodo dekleta ob 16.30 pomerila v kvalifikacijah za četrtkovo tekmo.

Slovenske barve so na zadnjem treningu zastopale Ema Klinec, ki se je v dveh serijah uvrstila na tretje mesto (prepričljivo najboljša je bila Norvežanka Anna Odine Ström), Nika Prevc, Katra Komar in Maja Vtič. V slovenskem taboru pa so upali, da se bo ekipi pridružila še Nika Križnar.

Nika Križnar Kaj se dogaja? Šport Nov udarec za Niko Križnar, znova se umika s skakalnic

Dobitnica dveh kolajn v smučarskih skokih na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki je nekaj tekem svetovnega pokala izpustila zaradi težav z zdravjem in pripravljenostjo, je tik pred SP obležala v postelji z gripo in je na treningu ni bilo.

Danes pa so iz Smučarske zveze Slovenije sporočili veselo novico, da je tudi najboljša skakalka sezone 2020/21 dovolj okrevala, da se je odločila, da bo nastopila v današnjih kvalifikacijah.

Planica.si Odlična novica! Šport NAVIJAČI, POZOR! Organizator popustil, takšne bodo cene novih vstopnic

Kvalifikacije za nastop na tekmi sicer čakajo tudi smučarje tekačice in tekače, prve na pet in druge na 10 km. V ženski konkurenci, ki bo nastop začela ob 12. uri, bo nastopila tudi slovenska reprezentantka Lucija Medja.

Sicer pa so na uradnem programu še tekaški treningi in trening nordijskih kombinatorcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice