Šport > Zimski športi
12123 ogledov

Nov udarec za Niko Križnar, znova se umika s skakalnic

Nika Križnar Profimedia
Na prvem treningu v Planici brez Nike Križnar.

Nika Križnar, dobitnica dveh kolajn v smučarskih skokih na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki je nekaj tekem svetovnega pokala izpustila zaradi težav z zdravjem in pripravljenostjo, ima spet smolo.

Kot so danes sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je Križnarjeva tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Planici obležala z gripo. Nika naj bi bila v domači oskrbi, njeno stanje pa na naj bi bilo pod nadzorom.

Nika Križnar | Avtor: Profimedia Profimedia

Vodstvo slovenske reprezentance zdaj skupaj z zdravniki dnevno spremlja njeno zdravstveno stanje. Zato bo vodstvo ekipe odločitve o nastopih sprejemalo dnevno. Za danes so se v slovenskem taboru že odločili, da bo Križnarjeva izpustila prvi trening na srednji skakalnici.

Križnarjeva je sicer zadnje tedne povsem podredila treningom in pripravam na domače svetovno prvenstvo, potem ko se je po težavah z zdravjem in nekaj ponesrečenih tekmah ter slabi predstavi na tekmi mešanih ekip v Willingenu odločila, da nemudoma zapusti prizorišče ter se do nadaljnjega umakne iz svetovnega pokala.

"Spopadam se z glavo, ki ni na pravem mestu. Ne znam razložit. Želim si zgolj lepe, dolge in uspešne skoke, da bi nekoliko bolj uživala. A glava tega ne dopušča. Imam nekakšno blokado. S tem se moram spopasti," je ob svojem umiku iz svetovnega pokala pojasnila najboljša skakalka sezone 2020/21.

Nika Križnar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kadar ima hudič mlade, jih ima kar nekaj. Niki se je po vseh težavah, ki jih je imela, zgodil še tisti skok. To jo je psihično zelo potrlo, zato smo se odločili, da jo umaknemo s tekem. Žal v skokih pride kdaj do takšne situacije. Nika že pet let kar konkretno vleče ta naš voz. Morda ni razlog samo, da je bilo delo slabo. Razlogi so lahko tudi, da je malenkost iztrošena, utrujena, tako tudi deluje. V zadnjem obdobju je bilo kar nekaj težav, bolezni, zvin gležnja. Od takrat naprej se te težave kar vrstijo in upam, da ji bo ta kratek počitek hitro povrnil moči," pa je odločitev reprezentance takrat pojasnil glavni trener Zoran Zupančič, čigar besede o hudiču in mladih so se znova izkazale za resnične tudi tokrat, ko je Niko tik pred začetkom največjega dogodka sezone v posteljo položila še gripa.

Križnarjeva je sicer ob svojem odhodu iz svetovnega pokala (po Willingenu je izpustila še preizkušnji v Hinzenbachu in Rasnovu) zasedala peto mesto v skupnem seštevku in bi morala biti po poškodbi Urše Bogataj ob aktualni svetovni prvakinji Emi Klinec glavno orožje slovenske reprezentance na domačem svetovnem prvenstvu.

Dekleta prva preizkušnja čaka že v sredo, ko se bodo pomerila v kvalifikacijah za nastop na četrtkovi tekmi na srednji skakalnici. V soboto nato sledi ekipna tekma, v nedeljo pa tekma mešanih ekip. V drugem tednu tekmovanja pa bo v sredo (po torkovih kvalifikacijah) na sporedu še tekma na Bloudkovi velikanki, ko se bodo dekleta pomerila na veliki skakalnici.

Planica 2022 Začenja se! Šport Danes odprtje največjega športnega dogodka leta v Sloveniji! Peter Prevc Briljantno Šport Družinsko masko Prevčevih preprosto morate videti Planica.si Odlična novica! Šport NAVIJAČI, POZOR! Organizator popustil, takšne bodo cene novih vstopnic
Komentarjev 2
  • radovednica 07:57 22.februar 2023.

    Najbolj simpatična punca v skokih je postala malo zvezdnica po OI. Letošnja sezona je obupna, podobno kot velja za vse. Bile so nepripravljene, kar pomeni poškodbe, lastno nezadovoljstvo, nezaupanje vase. Mislim, da za letos lahko kar konča. In velika prireditev ...prikaži več bo spet končala tako kot je v navadi "važno je, da smo dobri organizatorji in nas vsi hvalijo, rezultati pa bo, kot bo". Nasploh pa so tile SLO športniki ena razmažena falanga (ne morem, ni šlo, poškodbe, ko ni treba). Slovenjceljčki.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:59 21.februar 2023.

    Mislm, da ma le probleme z glavosejne more prebolet poškodbe njene nesojene svakinje Bogatunke?? Kdo živ pa se še meče v tla, če se mu žlahtnik poškoduje?

Sorodne novice