Šport > Zimski športi
6216 ogledov

NAVIJAČI, POZOR! Organizator popustil, takšne bodo cene novih vstopnic

Planica.si Planica.si
Pri cenah vstopnic za planiški spektakel je prišlo do pomembne spremembe.

Le še en teden nas loči od spektakla in enega največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije, svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, katerega letos gosti Planica.

Medtem ko so slovenski ljubitelji smučarskih skokov nestrpno odštevali dneve do začetka, pa jih je pred dvema tednoma šokirala novica o ceni vstopnic. Država je namreč v organizacijo vložila ogromno denarja, svojo investicijo pa si je nameravala povrniti tudi s (pre)dragimi vstopnicami.

Planica.si Slovenija Šport Navili cene vstopnic za Planico: Redki si bodo lahko privoščili ogled v živo!

Najbolj pa je potencialne obiskovalce zmotil tip vstopnic, saj ni bilo mogoče kupiti karte zgolj za željeno tekmo ali disciplino, temveč se je poleg vstopnic za celotno tekmovanje, štiridnevnih (23.2.-26.2. ali 2.3.-5.3.) in trodnevnih (28.2.-2.3.) kart dalo kupiti zgolj celodnevne vstopnice.

Organizator, ki je recimo za stojišča na ekipni tekmi svetovnega pokala (v soboto dopoldne, ko je bila Planica najbolj polna) računal 35 evrov, otrokom med 7. in 14. letom pa 7 evrov, je tako za določene dni svetovnega prvenstva ceno vstopnic navil celo na 64 evrov, medtem ko bi otroci med 7. in 14. letom morali plačati polovico omenjenega zneska, torej 32 evrov.

Zdaj pa je po številnih kritikah organizator nekoliko popustil pod pritiskom ter uvedel tako imenovane popoldanske vstopnice za stojišča, ki bodo omogočale vstop na prizorišče po 15. uri.

Cene popoldanskih vstopnic bodo za razliko od enodnevnih, ki varirajo glede na število prireditev tisti dan, ves čas enotne. Za popoldansko dogajanje bodo tako obiskovalci vsak dan morali odšteti 33 evrov, otroci pa polovico tega zneska (16,5 evrov).

CELOTEN CENIK VSTOPNIC ZA NORDIJSKO SP V PLANICI

Robert Kranjec Primož Roglič Znanje o Sloveniji Šport Ko se na kvizu udarita Robert Kranjec in Primož Roglič ... Le kdo zmaga?
Komentarjev 3
  • rd2dmk2 18:44 15.februar 2023.

    saj grest elahko zastonj v planico za 3 dni pa še čaj in dva sendviča vas častijo. pa dane pozabim prevoz tudi. samo obljubit jim morate da boste 3 dni prostovoljni zastonkarski delavec. pa še karto za zadnjo fešto dobite, ...prikaži več da boste lahko mahali vadijo funkcionarjem.. mogoče boste za tiste sendviče in čaj morali potem še pospravit svinjarijo za VIP-ovci in poglihat zorane njive in travnike. no kaj še čakate.

  • Kmodri 18:18 15.februar 2023.

    Planica moja denarna plenica!

  • Ender3 13:53 15.februar 2023.

    Vse ima svoje meje le, pohlep posameznikov ostaja. Bojkotirati jih je treba. !