Šport > Zimski športi
636 ogledov

Jelar za 0,2 točke oddaljen od zmage

Žiga Jelar Epa
Žiga Jelar je preprečil popolno dominacijo Nemcev.

Pred svetovnim prvenstvom v Planici so se skakalci v precej okrnjeni konkurenci pomerili v romunskem Rasnovu. Blesteli so predvsem Nemci, ki so zasedli pet od prvih šest pozicij, njihovo popolno prevlado pa je preprečil Žiga Jelar. Ta je osvojil drugo mesto, po prvi seriji je bil šesti, za zmagovalcem Andreasom Wellingerjem pa je zaostal za vsega 0,2 točke.

Za omenjenim dvojcem so se zvrstili še štirje Nemci. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Karl Geiger, ki so mu sledili po prvi seriji vodilni Markus Eisenbichler, Philipp Raimund in Constantin Schmid.

Do točk sta prišla še dva mlada Slovenca. Maksim Bartolj je bil 20., Rok Masle pa 25. Že po prvi seriji sta nastope končala Matija Vidic na 34. in Žak Mogel na 38. mestu.

V Rasnovu, kjer je tehnični delegat nekdanji slovenski reprezentant Jernej Damjan, so kvalifikacije za današnjo tekmo odpadle, saj na startnem seznamu ni bilo niti 50 skakalcev, zato so imeli tekmovalci le prolog.

Skakalce v nedeljo na istem prizorišču čaka še superekipna tekma.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice