Šport > Zimski športi
819 ogledov

Velika smola Laniška, dva Slovenca med deset

Timi Zajc Profimedia
Granerud z zmago še povišal prednost v seštevku, Zajc šesti

Norvežan Halvor Egner Granerud (287,6 točke) je zmagovalec druge posamične tekme za svetovni pokal v ameriškem Lake Placidu. Drugo mesto je pripadlo sobotnemu zmagovalcu, Nemcu Andreasu Wellingerju (276,1), tretji pa je bil Avstrijec Stefan Kraft (275,3 točke). Najboljši Slovenec je bil na koncu Timi Zajc (263,3) na šestem mestu.

Od varovancev glavnega trenerja slovenske reprezentance Roberta Hrgote so točke prejeli še trije. Poleg Zajca, ki je v finalu skočil 127 m in pridobil eno mesto, se je med deseterico zavihtel še Žiga Jelar (256,6). Ta je v finalni seriji izgubil tri mesta in tekmovanje končal na devetem mestu. Prve točke v karieri je osvojil Matija Vidic (216,7), ki je zasedel 26. mesto. Tik za njim je končal Lovro Kos (214,3), ki je v finalu izgubil kar 16 mest.

Brez nastopa v finalu sta ostala Domen Prevc na 35. in Peter Prevc na 46. mestu, medtem ko so težave z zadrgo Anžetu Lanišku odnesle že nastop v kvalifikacijah. Tik pred nastopom se mu je namreč strgala zadrga na obleki, časa, da bi to popravili, ali da bi v tej sezoni najboljši slovenski skakalec na vrh naleta dobil nov dres, pa ni bilo, je sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS).

V boju za zmago je za konec prvih nastopov v Lake Placidu po več kot 32 letih najboljši skok prikazal Granerud, ki je z zmago še povišal prednost v skupnem seštevku. V njem ima zdaj 1652 točk, s čimer je prednost pred tokrat sedmim Poljakom Dawidom Kubackim povišal na 293 točk. Lanišek je kljub ničli ostal tretji s 1096 točkami, a ima po današnji smoli pred Kraftom zdaj le še 18 točk naskoka.

Prihodnji konec tedna bo skakalna karavana zavila v Romunijo, kjer bodo v Rašnovu skakali tako moški kot ženske. Slovenijo bodo na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom v Planici v Romuniji zastopali Žiga Jelar, Maksim Bartolj, Rok Masle, Vidic in Žak Mogel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice