Šport > Zimski športi
3712 ogledov

Nika Prevc prvič na stopničkah, pred njo še Ema Klinec

Ema Klinec Profimedia
Izjemen uspeh slovenskih skakalk.

Slovenski smučarski skakalki Ema Klinec in Nika Prevc sta se na tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu uvrstili na oder za zmagovalke. Klinec (250,5) je končala na drugem, Prevc (248,2) pa na tretjem mestu. S 3,9 točke naskoka je zmagala domačinka in vodilna v skupnem seštevku Eva Pinkelnig.

Klinec je zadržala drugo mesto s prve serije ter prišla do svojih šestih stopničk v sezoni. Štiriindvajsetletna slovenska skakalka je bila dvakrat druga v Sapporu in Hinterzartnu ter enkrat v Willingenu. Skupno so zanjo to 22 posamične stopničke v karieri v svetovnem pokalu. Zmagala je enkrat, in sicer v Nižnjem Tagilu novembra 2021.

"Za nami je zelo dolg dan, ki se je končal fantastično. Danes smo dokazali, da smo zelo močni in res sem vesela za uspeh. Jutri je spet nov dan, želim ohranjati konstantnost, od tu pridejo najboljši skoki. Prejšnji teden sem bila druga na veliki skakalnici zdaj na majhni. To mi ogromno pomeni. Uživam v skokih," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Klinec.

Prevc je v drugi seriji uspel skok dolg 88 metrov, s čimer je s sedmega mesta prvič v karieri skočila na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu. Po treh zlatih medaljah na Ofemu in treh medaljah na mladinskem SP v Whistlerju je odlično formo prenesla še v svetovni pokal.

"Zelo sem zadovoljna z najboljšim rezultatom v karieri. Po prvem skoku, ki je bil zelo dober, sem vedela, da lahko še izboljšam. Poizkusila sem se samo zbrati in napadati. Uspelo mi je dobiti stopničke, ki jih v začetku dneva pravzaprav sploh nisem pričakovala," pa je povedala Prevc.

Kljub malim razlikam je bila Pinkelnig v svojem razredu. Edina na tekmi je preskočila 90 metrov, ko je v prvi seriji pristala pri 91,5 metra. Tudi v drugo je skočila najdlje z 89,5 metra. Še ena Avstrijka Chiara Kreuzer, ki je bila po uvodni seriji tretja, je na koncu končala na šestem mestu.

Štiriintridesetletna Pinkelnig še naprej vodi v skupnem seštevku. Pred Nemko Katharino Althaus, danes četrto, ima skoraj 200 točk prednosti. Klinec se je na četrtem mestu približala tretjeuvrščeni Norvežanki Anni Odine Stroem in zdaj za njo zaostaja devet točk.

Do točk za svetovni pokal sta tokrat prišli še Katra Komar (222,9) na 17. in Maja Vtič (215,6) na 24. mestu. V prvi seriji sta obstali Nika Vetrih na 34. in Ajda Košnjek na 36. mestu.

Jutri bo v Hinzenbachu na sporedu druga tekma, ki se bo začela že ob 9. uri zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice