Šport > Zimski športi
122203 ogledov

To so zadnje informacije o pogrešanem skakalcu

Antonin Hajek Profimedia
Češki rekorder v smučarskih poletih (236 m) je pogrešan že od lanskega oktobra.

Češka policija še vedno preiskuje primer izginulega nekdanjega vrhunskega letalca Antonina Hajeka, ki je v začetku lanskega oktobra odšel neznano kam.

O izginotju 35-letnika še vedno ni znanega nič konkretnega, so pa preiskovalci prvič uradno potrdili, da je Hajek pristal v Maleziji, kjer se je za njim izgubila vsaka sled. 

Antonin Hajek Družina obupana Šport Vrhunski letalec izginil z obličja Zemlje

"Lahko potrdimo, da je naše izhodišče v Maleziji," je za češke medije povedala tiskovna predstavnica policije Adela Fialova.

Informacije o tem, da naj bi nekdanji smučarski skakalec odpotoval v omenjeno obmorsko državo v Jugovzhodni Aziji, so se pojavile že kmalu po izginotju, zdaj pa je to tudi uradno potrjeno.

Policija je prek svoje predstavnice sporočila tudi, da Hajek v zadnjih štirih mesecih ni navezal stika z družino. "Z izginotjem češkega državljanja v predelu malezijskega otoka Langkawi se trenutno ukvarjajo na naši ambasadi v Kuala Lumpurju. Naše izhodišče je Malezija, kamor je poletel s Češke," je dodala.

Antonin Hajek | Avtor: Profimedia Profimedia

Izginotje skakalca je še vedno zavito v tančico skrivnosti. "Resnično ne vem nič novega," je za češke medije povedala njegova nekdanja žena Veronika Pankova, medtem ko je skakalčev brat Matej poudaril, da sta škarje in platno v rokah pristojnih institucij. "Nimamo več kaj pomagati. Policija ima vse razpoložljive informacije. Žogica je na strani malezijskih oblasti," je dejal.

Hajek je za zdaj še vedno na seznamu pogrešanih oseb. "Trenutno nimamo nobenih novih informacij o tem primeru," je bil v zadnjem odzivu na to temo skop tiskovni predstavnik policije David Schön.

Več o karieri češkega skakalca in okoliščinah, ki bi lahko botrovale njegovemu izginotju, si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice