Šport > Zimski športi
87864 ogledov

Skakalka med skokom vpila od strahu: Mislila sem, da bom umrla

Silje Opseth Profimedia
Preizkus skakalnice se ni končal dobro.

Odlična norveška skakalka Silje Opseth je med tednom opravila skok na prenovljeni skakalnici v Trondheimu, ki je bila obnovljena za potrebe svetovnega prvenstva čez dve leti, ki ga bo gostilo najznamenitejše norveško skakalno središče. Pri svojem poizkusu pa je skakalka doživela neprijetno presenečenje, ki jo bo v mislih spremljalo verjetno še kar nekaj časa.

Ob njenem skoku je namreč pihal zelo močan vzgonski veter, kmalu pa je Opsethova dojela, da bo šlo vse skupaj precej predaleč. Od strahu je zavpila in se nato na vsak način trudila skrajšati daljavo. Ob tla je vseeno priletela s precejšnje višine, a se je na njeno srečo končalo brez gršega padca, le nekoliko je podrsala po tleh.

"Šlo je za skok, ki se ne bi smel zgoditi. Šla sem prehitro. Bila sem šokirana, ko sem videla za kakšno daljavo gre. Ustrašila sem se, da bom umrla. Zajela me je panika, mislila sem, da si bom ob pristanku polomila vse kosti," je kasneje za norveške medije dejala Opsethova.

Ta je v svetovnem pokalu uvrščena na skupno šesto mesto, na današnji tekmi v Hinzenbachu, kjer je Ema Klinec osvojila drugo, Nika Prevc pa tretje mesto, ni nastopila.

Ema Klinec Svetovni pokal Šport Nika Prevc prvič na stopničkah, pred njo še Ema Klinec

 

Komentarjev 1
  • bozo666 10:40 11.februar 2023.

    Jah niso skoki za pičke

Sorodne novice