Šport > Zimski športi
2099 ogledov

Slovenski selektor z vso silo udaril po žiriji: "Amatersko!"

Anže Lanišek Profimedia
Slovenski smučarski skakalci na tekmi svetovnega pokala niso imeli sreče (z žirijo tekmovanja).

Smučarski skakalci so se po več kot 32 letih vrnili v Lake Placid, kjer so minuli konec tedna opravili dve posamični preizkušnji za svetovni pokal ter tudi prvo zgodovinsko super ekipno tekmo. V slovenskem skakalnem taboru pa buri duhove predvsem nedeljska posamična tekma, na kateri slovenski skakalci niso imeli prave sreče z razmerami in odločitvami žirije.

Zmagal je sicer Norvežan Halvor Egner Granerud pred Andreasom Wellingerjem in Stefanom Kraftom, medtem ko sta iz slovenskega klana zelo dobro nastopila Timi Zajc in Žiga Jelar, ki sta končala v prvi deseterici na šestem in devetem mestu, s prvimi točkami v karieri pa je navdušil Matic Vidic, ki je končal na 26. mestu.

Timi Zajc Svetovni pokal Šport Velika smola Laniška, dva Slovenca med deset

A na žalost je bila omenjena trojica edina iz slovenskega tabora, ki je lahko bila zadovoljna s končnim razpletom. Smola za Slovence se je začela že v kvalifikacijah, ko to zimo naš najboljši skakalec Anže Lanišek sploh ni smel nastopiti zaradi težav z zadrgo. Tik pred nastopom se mu je slednja namreč strgala, časa, da bi to popravili, ali da bi na vrhu naleta dobil nov dres, pa ni bilo.

"Žal se je pokvarila zadrga skakalnega kombinezona. Na vrhu nam je ni uspelo popraviti, ni pa bilo časa, da bi se preoblekel. To se pri tekmah včasih dogaja. Danes ni imel sreče," je za SZS povedal Sandro Pertile, direktor skakalnih tekmovanj za svetovni pokal pri Mednarodni smučarski in deskarski zvezi.

Domen Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Tu pa še ni bilo konec slovenski smoli. Potem ko je naravnost blestel na super ekipni tekmi parov, so v slovenskem taboru ogromno pričakovali od Domna Prevca, katerega pa je žirija tekmovanja spustila v zelo težkih razmerah z močnim vetrom v hrbet, tako da je na 35. mestu ostal celo brez finala. Še huje pa jo je odnesel njegov brat Peter Prevc, ki že tako ne skače v preveč dobri formi, v težkih razmerah pa je končal na komaj 46. mestu.

Se je pa zato v zelo težkih razmerah odlično znašel Lovro Kos, ki je po prvi seriji pristal tik za prvo deseterico, a ga je žirija nato v drugo spustila še v dosti hujših razmerah, tako da je izgubil kar petnajst mest, v izteku skakalnice pa je dal vodstvu tekmovanja jasno vedeti, kaj si misli o njihovem upravljanju s tekmo.

Kos pa ni bil edini, ki je po tekmi pokazal svoje nezadovoljstvo nad delom žirije, saj je tudi glavni slovenski trener Robert Hrgota vodstvo tekmovanja oklical za amaterje.

robert hrgota | Avtor: RTVS RTVS

"Zelo pohvalno danes Zajc, Jelar tudi Kos in predvsem Vidic, ki je prvič v karieri osvojil točke svetovnega pokala. Žal ne morem pohvaliti žirije, ker je bila tekma izpeljana zelo amatersko. Tudi pri situaciji z Laniškom. Nimamo nekih pravil, ki bi najboljšim tekmovalcem omogočale ponovitev oz. možnost za skok. Tudi tekma je bila izpeljana zelo hektično. Žal mi je, da se potem dobri skoki ne izkažejo z boljšimi rezultati," je po tekmi pohvalil svoje fante ter pograjal žirijo glavni trener Hrgota.

Komentarjev 2
  • munja 17:46 13.februar 2023.

    Sodniki ne bi smeli vedeti imena skakalca, ker ocenjujejo skok in ne imena. Mislim, da bi bile ocene v tem primeru precej drugačne oz. bolj realne.

  • Idioti 17:35 13.februar 2023.

    Daj malo zavpij še na sodnike ,! Če spremljate lepoto skoka in samo sodnike , vidite ,da je to največja možna kuhna vseh kuhinj ! Morali bi začeti soditi po pregledu posnetka in to samo 3 sodniki , ki bi ...prikaži veči imeli testature kot v boksu . Dokler vsi trije ne pritisnejo enako oceno skoka , ta ne pride ven !

Sorodne novice