Šport > Zimski športi
3581 ogledov

Veliki slovenski osmoljenec: "Želel sem napasti, ko se mi je znašel pod nogami"

Miha Šimenc Tadej Mesarič
Tudi rezultat kariere na največjih tekmovanjih včasih ne more izprati grenkega priokusa.

Slovenski smučarski tekač Miha Šimenc je poskrbel za svoj uspeh kariere na svetovnih prvenstvih, potem ko je v kvalifikacijah osvojil 21. mesto ter se tako prvič v karieri prebil v izločilne boje na največjem tekmovanju na svetu. V svoji skupini je končal na 5. mestu ter tako osvojil končno 22. mesto.

A kljub enemu najboljših tekov kariere je bilo na koncu nekaj grenkega priokusa, saj je nesrečno ostal brez možnosti za boj za nastop v polfinalu, potem ko je v njuni četrtfinalni skupini padel Havard Solas Taugboel ter se pri tem zapletel še z našim tekačem ter mu tako uničil vse možnosti za boj za napredovanje. Šimenc je tako ciljno črto prečkal kot peti v skupini z zaostankom 27 sekund.

Eva Urevc SP v Planici Šport Urevc in Šimenc nastope zaključila v četrtfinalu, podelili prve kolajne

"Samo naenkrat sem ga videl pod svojimi nogami, na žalost nisem imel časa za reakcijo, ničesar nisem mogel storiti. Ravno sem se pripravljal za napad, čutil sem, da so noge še v redu, da bi z dobrom odpeljanim zavojem lahko še pridobil kakšno mesto. Ravno v tem trenutku se je nekdo znašel pod mojimi nogami in pri tem ne morem pomagat," je bil kljub odličnemu teku na koncu razočaran naš današnji junak.

"Seveda sem razočaran. Tudi če bi v vsakem primeru prišel kot peti na cilj in bi prišel do tega mesta s svojo borbo, bi vedel, da sem dal vse od sebe, da sem pokazal, kaj zmorem in da je v tem trenutku to pač to. Zdaj pa ostaja ta grenak priokus, saj bi lahko šel naprej, lahko da ne, toda zdaj me jezi, da nisem mogel pokazati vsega, kar znam."

Miha Šimenc | Avtor: Tadej Mesarič Tadej Mesarič
Šimenc je bil vse do padca še v igri za napredovanje, saj se v skupini tekmovalcev še niso naredile večje razlike. "Všeč mi je bilo, da sem imel moč napasti proti vrhu klanca, kjer sicer vsem pobira moči. Skupaj bi kot skupina tudi prišli do zadnjega klanca, želel bi se pomeriti tam z ostalimi. Ter potem v ciljni ravnini. Če bi še koga premagal, ne bom nikoli izvedel, toda želel bi se vsaj pomeriti z njimi."

Slovenec se je sicer lahko pohvalil tudi z izjemnimi smučmi, zaradi katerih je bil še toliko bolj samozavesten med svojim nastopom. "Resnično pohvala servisu in celi ekipi. Vsi so opravili zelo dobro delo. To so bile ene najboljših smuči v moji karieri. Če se pripelješ mimo Norvežana stoje ali v smuku, potem veš, da je servisu uspelo nekaj vrhunskega. Vsa čast!"

Miha Šimenc se je sicer prvič v karieri na tekmi svetovnega prvenstva uvrstil v finalne boje. Za to so poskrbele odlične kvalifikacije, v katerih je postavil 21. čas ter še kot zadnji za zmagovalcem zaostal za manj kot deset sekund. "Te kvalifikacije so bile zagotovo tek mojega življenja, sploh na velikih tekmovanjih. Do sedaj še nisem prišel naprej, to je bil moj peti poizkus in uspelo mi je. Najbolj mi je všeč, da se je to zgodilo pri nas doma, da sem si dokazal, da se lahko mentalno zberem, da ne padem pod pritiskom in končno pokažem to, kar znam. Vesel sem tudi, da smo s trenerjem naredili odlično delo, ujeli pravno formo ter da je bilo danes to tisto pravo."

Uspešen nastop pa je tudi dobra popotnica za nedeljo ter nastop v ekipnem sprintu, kjer bo nastopil v paru z Vilijem Črvom, ki je današnjo preizkušnjo končal na 37. mestu. "Zdaj me čaka malo odmora, potem pa je tu že nedeljska tekma, kjer lahko pokaževa svojo kvaliteto. Jaz se je že veselim. Kulisa je odlična, oba sva danes dobro nastopila. Mislim, da je tudi on tekel enega svojih najboljših tekov. To samo kaže, da je forma prisotna in da se lahko boriva z najboljšimi. To je pa vse, kar si lahko želim," je pogovor zaključil Miha Šimenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice