Šport > Zimski športi
55862 ogledov

Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost"

Planica 2023 Saša Despot
Ema Klinec je po tekmi na srednji skakalnici razkrila, da jo muči poškodba kolena, zaradi katere je včeraj celo obiskala bolnišnico.

Slovenska ženska skakalna reprezentanca v zadnjem času preprosto nima sreče. Potem ko je imela Nika Križnar tekom sezone težave z gležnjem, nato pa je še parkrat zbolela, nazadnje tik pred začetkom svetovnega prvenstva, in je sezono že zaključila poškodovana Urša Bogataj, so v našem taboru na domačem svetovnem prvenstvu v Planici vse stavili na Emo Klinec, ki je skakala v odlični formi.

Trenutno četrta skakalka sezone je v letošnji sezoni že šestkrat stala na stopničkah, od tega vsakič na tisti za drugo mesto in slovenska športna javnost je upala, da bi ji tisti skok na najvišjo stopničko uspel ravno na domačem svetovnem prvenstvu v Planici.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Toda ni se izšlo po slovenskih načrtih. Klinčeva je najprej kvalifikacije končala na devetem mestu, upi, da je šlo zgolj za nekoliko slabši dan, pa so se razblinili v četrtek, ko je na posamični tekmi na srednji skakalnici pristala šele na 19. mestu.

Planica 2023 Planica 2023 Šport Najboljša Slovenka bolna Križnarjeva: Tega res nismo pričakovali

"Sama sem si sicer rekla, da če bi mi uspela dva dobra skoka, ne glede na rezultat, bi bila zadovoljna. A danes ne morem biti zadovoljna niti s skokoma, niti z rezultatom. Seveda sem razočarana, toda svet se zaradi tega ne bo podrl, saj so na svetu še dosti hujše stvari. Moram iti z dvignjeno glavo naprej. Sem navajena skorajda več porazov, kot uspehov. Veliko ne bom o teh skokih razmišljala, v soboto me čaka že nova pomembna tekma," je po tekmi izjavila Klinec.

Med mediji se je sicer nekaj že šušljalo o pravih razlogih za slabše nastope, a Ema vsaj na začetku ni želela iskati izgovorov. "Preprosto se nisem našla v počepu in posledično ni bilo prave energije," je najprej Klinčeva pojasnila razlog za slabše skoke, a je na koncu vendarle morala odgovoriti tudi na sledeče vprašanje:"Kako pa je kaj vaše koleno?"

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Nisem si mislila, da bo to prišlo v javnost. Če je že prišlo, je res, da nisem mogla popolnoma skrčiti ali stegniti kolena, sem pa hvaležna našemu fizioterapevtu, da mi ga je toliko usposobil, da sem lahko nastopila. Med tekmo sem čutila to koleno, ne vem pa, če me je zgolj to oddaljilo od najvišjih mest."

In kaj pomeni ta poškodba kolena za nadaljevanje prvenstva? "Ne vem, bomo še videli. Trenutno težko kaj rečem, ker sem še vedno na protibolečinskih tabletah," je zaključila Ema Klinec.

Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"

Da gre za vse prej kot nedolžno zadevo pa je priznal tudi glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič, od katerega smo izvedeli, da je morala Klinec celo v bolnišnico na pregled. "Včeraj smo imeli Emo Klinec na pregledu na magnetni resonanci na Jesenicah zaradi bolečin v kolenu. In na svetovnem prvenstvu preprosto moraš biti 100-odstoten."

Timi Zajc Planica 2023 Šport Zajc in Lanišek izjemna, brata Prevc po odločitvi trenerja brez tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice