Šport > Zimski športi
22180 ogledov

Nika odtujena od sotekmovalk, sameva v posebnem zabojniku: "Je precej žalostno"

Planica 2023 Saša Despot
V slovenski ekipi je bila na četrtkovi tekmi svetovnega prvenstva na srednji skakalnici najvišje tekmovalka, katere nastop je bil do zadnjega vprašljiv. Nika Križnar je namreč zaradi gripe precej oslabela, tudi počutje na dan tekme ni bilo najboljše.

"Vesela sem za svojo predstavo, glede na moje zdravje, na mojo pripravo, sem ponosna, da sem sploh tukaj, da tekmujem pred domačim občinstvom. Zato sem se tudi odločila, da sem tukaj, ne glede na vse. Čeprav je videti, da se malo igram z zdravjem, sem stisnila zobe in šla preko sebe. Mislim, da je bilo vredno, petek je prost dan, ko se lahko glava malo spočije in se bom lahko napolnila z novo energijo," je Križnar ocenila svoj nastop in stanje na četrtkovi tekmi.

Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..."

"S prvim skokom sicer nisem bila zadovoljna, želela sem preveč. Gre za svetovno prvenstvo. Vem, da sem zelo dobro pripravljena. Pokazala sem ogromno lepih skokov na treningih, ki pa mi jih ni uspelo prenesti na tekmo. A je tukaj veliko razlogov, kot je tudi zdravje, zakaj je težko zadržati občutke s treningov," je še dodala tokrat najboljša Slovenka.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Najboljša skakalka sezone 2020/21 se je zaradi nekaj težav s slabšo formo v tednih pred Planico umaknila iz svetovnega pokala ter se pripravljala na vrhunec sezone v dolini pod Poncami. A naša tekmovalka letos res nima sreče, saj je tik pred začetkom prvenstva hudo zbolela še za gripo.

"Če sem iskrena, sem se na dan tekme počutila precej slabše, ponoči sem zelo slabo spala. Mogoče je kriva tudi druga postelja ali kaj takega. Po kosilu sem si znova vzela čas, da sem se še nekoliko spočila, poizkusila sem malo odležati in zbrati moči, tako da sem bila potem nekoliko bolje. Upam, da bo od zdaj zdravje šlo le še na bolje in ne na slabše," je počutje na dan tekme pojasnila Križnarjeva.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nika je ob svoji bolezni zelo vestna in si ne želi okužiti drugih tekmovalk. Zaradi tega stalno nosi masko, prav tako pa je dobila tudi svoj zabojnik, v katerem se sama pripravlja na tekme in treninge. "Če sem iskrena, je notri precej žalostno. Ni najbolj prijetno. Rada imam družbo in pozitivno energijo. Sem človek, ki zabava ekipo, a trenutno ne bi zmogla energije za to, tudi če bi bila z ostalimi dekleti. A čeprav sem sama, moram priznat, da se še vedno lahko normalno pripravim. Sama sem se želela umakniti, nisem želela prenesti bolezni na kolegice," je življenje v "karanteni" pojasnila slovenska skakalka.

"Nimam apetita, jem zelo malo, jem precej na silo, da vsaj nekaj pojem, da dobim vsaj nekaj energije. Upam, da kmalu mine in dobim tek čim prej nazaj, saj mi gredo te obroki že precej na živce, ko ne morem normalno jesti in se v miru pripraviti na svetovno prvenstvo. V času bolezni sem imela veliko težav tudi z mišicami, ki potrebujejo hrano," je svoje trenutno stanje še nekoliko bolj natančno opisala Križnarjeva.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

In kako se Nika spopada z boleznijo? "Čaj, tablete, med. Med je pravzaprav od mojega fanta. Sam sicer ne dela medu, mi ga je pa pripravil ter zraven priložil eno lepo pisemce. Pa čim hitreje, kot se spravim v posteljo, boljše bo," je pogovor o svojem zdravstvenem stanju zaključila Križnarjeva.

Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost" Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere" Miha Šimenc "Sem razočaran!" Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Želel sem napasti, ko se mi je znašel pod nogami" Planica nordijsko SP Nič kaj množično Šport Katastrofa v Planici, prazni tudi blejski hoteli Planica 2023 Policija na delu Šport Navijači, tega nikar ne nosite v Planico!
Komentarjev 4
  • kapljač 20:08 24.februar 2023.

    Drži se Nika

  • crniovcar 16:28 24.februar 2023.

    Poškodovani nimajo kaj delat na nobenem tekmovanju pa tudi če je domače !!!!!!!!!!

Sorodne novice