Šport > Zimski športi
4296 ogledov

Padla odločitev, katera Slovenka se bo jutri podala v boj za medalje

Planica 2023 Saša Despot
Maja Vtič je v internem dvoboju premagal Katro Komar in si tako zagotovila mesto na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Planici.

Po poškodbi naše šampionke Urše Bogataj je zazevala precejšnja luknja v slovenski ženski skakalni reprezentanci, saj je zelo težko nadomestiti aktualno olimpijsko prvakinjo, ki je minule sezone nastopala v izjemni formi.

Se je pa zato ponudila priložnost dvema drugima slovenskima skakalkama, da pokažeta, česa sta sposobni in zasedeta Uršino mesto v slovenski ekipi. Pred sezono je imel tako verjetno vsak ljubitelj v slovenskih skokov v glavi že postavo na ekipni tekmi na zgodovinskem domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Tako pa se je ob Emi Klinec, Niki Križnar in Niki Prevc izpraznilo eno prosto mesto.

Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..."

In katera slovenska smučarska skakalka se bo še podala v boj za medalje na svetovnem prvenstvu? To bo Maja Vtič, ki je v internem dvoboju premagala Katro Komar ter tako zasedla mesto četrte skakalke v slovenski ekipi.

Odgovor o zadnji članici naše ekipe sta dala petkova treninga, na katerih je po obeh skokih Vtičeva obdržala prednost pred svojo reprezentančno kolegico. "Ja, odločeno je, kdo bo nastopil na sobotni ekipni tekmi. To bom jaz. Dobila sem namreč tudi dvoboj na današnjem treningu," je po zmagi v internih kvalifikacijah povedala Vtičeva.

Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost"

Vtičeva in Komarjeva sta sicer zelo izenačeni že celotno sezono. Maja trenutno drži 33. mesto v svetovnem pokalu s 107 točkami, medtem ko je Katra z 82 točkami na 37. mestu. 

Je pa zato Komarjeva bila nekoliko boljša na četrtkovi tekmi, ko je zasedla 25. mesto in se uvrstila štiri mesta višje od Vtičeve. Ločilo ju je slabih pet točk. Je pa bila zato Vtičeva prepričljivo boljša v sredinih kvalifikacijah.

Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"

O zadnji udeleženki sobotne ekipne tekme je tako odločal petkov trening, ko je bila po obeh preizkušnjah Maja nekoliko boljša od Komarjeve. Na prvem treningu sta celo končali na prvem in drugem mestu (velika večina najboljših tekmovalk je skok izpustila), pri odločilnem drugem pa sta celo pristali pri enaki dolžini, a je bila vetrovna kompenzacija močno na strani Vtičeve.

"Bilo je težko, zelo izenačeno, dala sem svoj maksimum, žal se mi ni izšlo, a sem vseeno zadovoljna s svojim skokom, ker vem, da sem dala vse od sebe. Jutri bom tako stiskala pesti za naše skakalke," pa je bila kljub vsemu zelo dobro razpoložena tudi Komarjeva.

Sara Takanaši Planica Šport Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom

"Četrta tekmovalka bo Maja. Tekmovalke smo izbrali tako, da smo tri 'fiksirali' na podlagi prejšnjih rezultatov v svetovnem pokalu. Izbor za četrto tekmovalko pa je potekal v tekmovalnih serijah tu v Planici. Kvalifikacijsk skok, včerajšnja tekma in zdaj ta trening. To so bili skoki, pri katerih velja vse: slog, metri, vetrovni odbitki. S tem dobimo stabilnost. Boljša skakalka po prvih treh skokih je imela pred današnjim nastopom deset točk prednosti, tako da je imela slabša skakalka danes z dvema super skokoma še vedno možnost, da si pribori ekipo. Katri to danes ni uspelo, čeprav nobena ni danes slabo skakala, tako da si je Maja Vtič priborila skoke na ekipni tekmi," pa je izbiro četrte tekmovalke pojasnil glavni slovenski trener Zoran Zupančič.

Planica nordijsko SP Nič kaj množično Šport Katastrofa v Planici, prazni tudi blejski hoteli Planica 2023 Policija na delu Šport Navijači, tega nikar ne nosite v Planico! Planica 2017 "To nekatere bega" Šport Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice Miha Šimenc "Sem razočaran!" Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Želel sem napasti, ko se mi je znašel pod nogami"
Komentarjev 1
  • Ender3 18:12 24.februar 2023.

    Prosim, ne nabijajte s pričakovanji. Škodi tudi tekmovalkam !

Sorodne novice