Šport > Zimski športi
74511 ogledov

V Planici prejel kazen 3000 evrov, odrešil ga je milijonar

Perttu Hyvärinen Profimedia
Nova zanimiva zgodba iz Planice. Tekmovalec je prejel 3000 evrov kazni, toda zanj se je vse skupaj dobro izšlo.

31-letni finski smučarski tekač Perrtu Hyvärinen je s petkovim obnašanjem v Planici skuhal precej vročo juho na Finskem. Potem ko je v enem od televizijskih intervjujev promoviral enega od osebnih pokrovitelj, ki pa ni pokrovitelj finske reprezentance, so vodilni možje finske smučarske zveze znoreli in mu naložili kazen v višini 3000 evrov. 

Njegov menedžer Lelu Ojansivu, sicer nekdanji odbojkar, je hitro našel kupca, ki bi z nakupom njegovega temovalnega dresa iz Planice poplačal kazen v višini 3000 evrov. Zgodba je na Finskem dvignila veliko prahu, sam tekmovalec se je s serijo objav na družbenem omrežju ponorčeval iz vsega skupaj, po zadnjih podatkih pa naj bi mu zveza naposled naložila le ustni opomin, saj da je v preteklosti vselej spoštoval pravila.

Pa vendarle: nemudoma, ko je postalo jasno, da si je Finec prislužil kazen in je njegov menedžer dal dres na dražbo, se je hitro našel podjetnik, ki je prispeval toliko, da bo dovolj za kazen. Kot poroča norveški portal Nettavisen, gre za podjetnika Tuoma Rissanena, ki je Hyvärinenov navijač in velik privrženec športa nasploh. Tako kot Hyvärinen tudi Rissanen prihaja iz smučarskega središča Kuopio. 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 10:33 01.marec 2023.

    Logično! Če ti je sponzor Nike, ne moreš potem promovirati Adidas!