Šport > Zimski športi
2098 ogledov

Odličen obet pred žensko tekmo na veliki napravi

Nika Križnar Saša Despot Nika Križnar.
Dve Slovenki sta pokazali izvrstne skoke.

Slovenska skakalka Nika Križnar je odlično nastopila na današnjem treningu na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici, saj je bila v dveh serijah najboljša. Dobro se je odrezala tudi Ema Klinec, ki je bila prav tako vselej med najdaljšimi in zabeležila drugo ter četrto mesto.

V odlični formi je po povratku na skakalnice znova Križnar. Ta je pred domačim prvenstvom zapadla v rezultatsko krizo, tik pred Planico pa je imela še gripo. Prve dni se je pod Poncami še lovila zaradi bolezni, nato pa je začela skakati sijajno in z mešano ekipo tudi osvojila bronasto kolajno. Na današnjem treningu je bila dvakrat najdaljša. V prvi seriji je skočila 131,5 m, v drugi 134, v zadnji pa ni skakala. To je bilo obakrat dovolj za prvo mesto.

Tudi Ema Klinec je po slabših nastopih na srednji skakalnici prikazala boljšo pripravljenost. V prvih dveh serijah je skočila 130 m, v tretji pa tako kot Križnar ni nastopila. Zasedla je drugo in četrto mesto.

Na startni listi za kvalifikacije so štiri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. V večernem delu sporeda bodo nastopile Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc in Maja Vtič. Kvalifikacije se bodo začele ob 18.30.

Nika Prevc je v prvi seriji skočila 116 m za 22. izid, v drugo je bila s 124,5 m 14., v zadnji seriji pa je pristala pri 120 m in bila 17. Katra Komar je na treningih zabeležila 25., 29. in 20. izid. Skočila je 120,5, 114 in 119 m. Maja Vtič je bila 21., 25. in 23. po skokih dolgih 118, 116,5 in 117,5 m.

V tretji seriji je bila sicer najdaljša Norvežanka Maren Lundby (133,5 m), branilka naslova iz Oberstdorfa na veliki skakalnici.

Trikratna svetovna prvakinja iz Planice Nemka Katharina Althaus na treningu ni skakala. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijka Eva Pinkelnig je bila 13., druga in tretja.

Prvenstvo je zaradi poškodbe predčasno sklenila Japonka Sara Takanashi, ki je na srednji skakalnici grdo padla. S SP ima sicer sedem kolajn, od tega eno zlato z mešane ekipne tekme pred desetimi leti v Predazzu.

Franci Petek Planica Šport Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice