Šport > Zimski športi
14417 ogledov

O žiriji: "Delajo določene razlike! Meni tega niso ugodili, Norvežanu so!"

Anže Lanišek Saša Despot
Glavni slovenski junak te zime je tudi po mešani ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju opozoril na različen odnos vodstva tekmovanj do različnih skakalcev.

Slovenska reprezentanca v postavi Ema Klinec, Nika Križnar, Timi Zajc in Anže Lanišek je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo medaljo na domačem svetovnem prvenstvu v Planici. Na srednji skakalnici je osvojila bronasto odličje. Zlato je pripadlo Nemcem, srebro pa Norvežanom.

Anže Lanišek Planica 2023 Šport Slovenija ima kolajno na domačem SP

"Ta medalja pa je bila resnično prigarana. Spet smo imeli malo preizkušanja mojih živcev, kako bom ostal miren. Ostal sem miren, kar je najbolj važno, odskakal sem super. Sem zelo vesel in ponosen, da smo skupaj sestavili osem skokov, ki so zadostovali za medaljo. Začeli smo v Lahtiju, potem sta bila Seefeld in Oberstdorf, kjer smo bili blizu, zdaj pa končno tudi na mešani ekipni tekmi medalja!" je bil po koncu mešane ekipne tekme zadovoljen Lanišek, ki ponovno ni imel sreče z odločitvami žirije, katere so ga stale medalje že na posamični tekmi na srednji skakalnici.

Anže Lanišek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ob čakanju na ugodne vremenske razmere je namreč močno snežilo, snežinke so se lepile na zaletišče, a mu žirija ni želela odobriti predskakalca. "Normalno je, da greš gor in dol iz rampe, če ni pogojev. Prosil sem za predskakalca, pa ga nisem dobil, Norvežan za menoj ga je dobil. Delajo se določene razlike, kar mi niso všeč. So me testirali in preizkušali, s same rampe je rahlo pihnilo, ampak se vsemu temu nisem dal zmesti. Enkrat samkrat lahko nastopaš na domačem svetovnem prvenstvu, obenem imaš možnosti za medaljo, tako da je bilo to to," je vnovično igranje žirije z živci slovenske reprezentance opisal Lanišek.

"Pred zadnjim skokom sem vedel, kakšna je situacija, saj nastopiš v takšnem vrstnem redu. Vedel sem tudi, da smo po drugem skoku vodili, prav tako sem vedel, da imamo približno deset točk zaostanka pred mojim skokom, ampak s tem se sploh nisem obremenjeval. Vedel sem, da če bom skočil tako, kot znam, da se da tudi kaj pridobiti. Ampak je bil Halvor Egner Granerud dovolj močan, da je uspel ohraniti nekaj prednosti. Ampak medalja je medalja, ji ne bomo gledali v zobe," je bil tudi z bronasto medaljo zadovoljen Lanišek, ki je v soboto v vetrovni loteriji ostal celo brez odličja.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Včeraj je že kar precej snežilo in kar precej ga je že zapadlo, preden mi je uspelo zaspati. Ležal sem v postelji in premišljeval. Moral sem predelati tisto tekmo. Vesel sem, da sem s pomočjo domačih in terapevtke uspel umiriti in sfokusirat ter oddelati to današnjo tekmo."

Slovenija je tako osvojila sploh prvo medaljo na mešanih ekipnih tekmah na SP. Na prejšnjih petih je namreč vselej ostala brez odličja. "V Oberstdorfu smo bili eni večjih favoritov. Jaz sem imel medaljo, Ema je bila svetovna prvakinja ... Ko sem se odpravil na prvenstvo, sem bil prepričan, da imamo ravno tu medaljo, pa je ravno tu nismo osvojili. Ampak to je pač šport. Zato sem še toliko bolj vesel, da smo jo danes dobili," je zaključil Lanišek.

Planica 2023 Fotogalerija Šport Tako je bilo v Planici ob prvi slovenski kolajni Eva Urevc Slovenski junakinji Šport Prvič nastopili skupaj, pa že med najboljšimi na svetu: "To ni kar tako!" Anže Lanišek Naveličan sem tega! Šport V slovenskem taboru nezadovoljni: "Jutri jim bom jaz prišel pihat na senzorje!" Maja Vtič Brez medalje Šport Glavni slovenski trener jezen zaradi odnosa do naših tekmovalk Planica 2023 Odzivi Šport Iz slovenskega tabora: "Najbolj boli to ..." Planica 2023 Pri zadnjem skoku Šport Šok iz našega tabora! Ciljal na medaljo, dan pred tekmo pa te težave Planica 2023 Razkril zakaj Šport Slovenec postavil rekord skakalnice, nato presenetil: "Nisem favorit!" Planica 2023 Skrbi za trenerja Šport Zupančič razložil glavno težavo Emine poškodbe, tako pa je z Niko Planica 2023 Tako tesno je bilo Šport Padla odločitev, katera Slovenka se bo jutri podala v boj za medalje Sara Takanaši Planica Šport Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom Planica 2023 Tako je z Niko Šport Nika odtujena od sotekmovalk, sameva v posebnem zabojniku: "Je precej žalostno" Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..." Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost" Miha Šimenc "Sem razočaran!" Šport Veliki slovenski osmoljenec: "Želel sem napasti, ko se mi je znašel pod nogami" Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"
Komentarjev 1
  • radovednica 11:13 27.februar 2023.

    Ni res, kot organizatorji bi morali imeti veljavo. Dogaja pa se vedno isto, da drugim vsepovsod uspeva, pri nas pa "samo, da se ne bomo komu zamerili". Sicer pa ta uboga medalja je piškav oreh. Doma, tako kot drugi, bi ...prikaži več morali kipeti od presežnikov in osvajati samo zlate medalje, povsod. No, dokler bo tumasta Klinec "letela pri majhnih dolžinah na nos" od kaj prida nič ne bo.

Sorodne novice