Šport > Zimski športi
987 ogledov

Lanišek poskrbel za najlepše povabilo v Planico

Anže Lanišek Epa
Najboljši slovenski skakalec ta hip je dobil petkove kvalifikacije pred današnjo posamično preizkušnjo na SP v Planici.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je z zmago v kvalifikacijah na najlepši možen način povabil gledalce na svetovno prvenstvo v Planico. Na tekmo, ki bo začela ob 17. uri, so se uvrstili vsi štirje Slovenci, odličen je bil tudi Timi Zajc s tretjim dosežkom v kvalifikacijah. V skokih bo znana tudi odločitev na tekmi ženskih ekip.

Lanišek je dobre nastope na manjši skakalnici, na kateri brani bronasto kolajno izpred dveh let v Oberstdorfu, kazal že na treningih, v kvalifikacijah pa jih je le še potrdil.

Poleg Laniška in Zajca sta se na tekmo uvrstila tudi Žiga Jelar in Lovro Kos s 33. oziroma 34. mestom.

Planica 2023 Razkril zakaj Šport Slovenec postavil rekord skakalnice, nato presenetil: "Nisem favorit!"

Skakalci se bodo za prva odličja na tem SP pod Poncami pomerili popoldan, še prej pa bo znano, katera je najboljša ženska skakalna ekipa na svetu. Ob 12.15 je namreč na sporedu prva serija ekipne tekme, Slovenijo pa bodo zastopale Nika Križnar, Ema Klinec, Nika Prevc in Maja Vtič.

Smučarske tekačice se bodo pomerile v skiatlonu, slovenske barve bodo s startom ob 14. uri branile Eva Urevc, Neža Žerjav, Anita Klemenčič in Lucija Medja.

Organizatorji bodo kolajne podelili tudi v nordijski kombinaciji. Moški se bodo pomerili na posamični tekmi (skok je na sporedu ob 10. uri, tek pa ob 15.30), domače barve bodo zastopali Gašper Brecl, Matija Zelnik, Matic Garbajs in Matic Hladnik.

Planica 2023 Pri zadnjem skoku Šport Šok iz našega tabora! Ciljal na medaljo, dan pred tekmo pa te težave
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:31 25.februar 2023.

    no če bi bili organizatorji osebki z tremi možganskimi celicami, bi včeraj objavili novico da se karte pocenijo na pol. pa bi imeli dons črno do trbiža in beljaka. ampak .. ne treba je olupit pet revežev,ki bodo prišli do ...prikaži večo golega , zraven pa imet trume VIP-ovcev. našim želim zmago., drugo mesto in tretje mesto, še najbolj pa sedaj bi prosil vesoljno vesolje da naredi izjemo in da scopra delitev prvega mesta naj bo enkrat s štirimi. pa da vsi naši zmagajo. no dejmo složno vsi za naše.

Sorodne novice