Šport > Zimski športi
35380 ogledov

Šok iz našega tabora! Ciljal na medaljo, dan pred tekmo pa te težave

Planica 2023 Saša Despot
Žiga Jelar je kvalifikacije pred nastopom na srednji napravi na svetovnem prvenstvu končal na 33. mestu. Boljšo uvrstitev mu je odnesel doskok, pri katerem se je celo nekoliko poškodoval.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar je na kvalifikacijski tekmi na srednji skakalnici pristal pri zelo lepi daljavi 96 metrov, a mu je po doskoku zaplesala smučka, zaradi česar je začutil bolečine v kolenu. Trener Robert Hrgota je povedal, da ga bodo preventivno poslali še na zdravniški pregled.

Planica 2023 Razkril zakaj Šport Slovenec postavil rekord skakalnice, nato presenetil: "Nisem favorit!"

"Žiga je skočil zelo solidno, upam le, da je s kolenom vse v redu. Pri doskoku mu je zarobilo smučko in ga je malce zapeklo koleno. Po prvih informacijah naj bi bilo vse 'okej', ampak bomo zaradi preventive še vse skupaj preverili. Zdravnik ga že preverja, da oceni situacijo, če je potrebno kaj več. Slikati in tako naprej," je o stanju svojega varovanca po petkovem nastopu povedal Hrgota.

"Pri doskoku sem se zgolj reševal, naredil sem to, kar bi naredil vsak, da ti ne vzame smučke, napravil sem protigib in takrat se je pojavila manjša bolečina v kolenu. Zdaj me sicer več ne boli toliko," pa je dogodek, ki bi mu skoraj uničil sezono,opisal Jelar.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Skoki so bili sicer tokrat dosti boljši, veliko pik sem izgubil zaradi doskoka. Moram pa vse skupaj še analizirat, saj sem si vzel ta dan, da še zadnji dres potestiram in sem vesel, da je to za mano, da lahko jutri nastopim s svojo najboljšo opremo in se borim za najvišja mesta," je petkov nastop opisal Jelar.

Žiga pa pred največjo tekmo ne skriva visokih ambicij: "Lahko sem iskren, medalja je tisto, kar tukaj šteje, vem, da sem tega sposoben, nanjo bom startal, kajti kar je pod odrom za zmagovalce, lahko le zapakiraš in greš v hotel. Na svetovnih prvenstvih štejejo medaljo in le to me tudi zanima," je pogumno napovedal Jelar, ki dobro ve, kdo mu je največji tekmec: "Sam sebi bom najhujši tekmec."

Planica 2023 Skrbi za trenerja Šport Zupančič razložil glavno težavo Emine poškodbe, tako pa je z Niko Planica 2023 Tako tesno je bilo Šport Padla odločitev, katera Slovenka se bo jutri podala v boj za medalje Sara Takanaši Planica Šport Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom Planica 2023 Tako je z Niko Šport Nika odtujena od sotekmovalk, sameva v posebnem zabojniku: "Je precej žalostno" Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..." Planica 2023 Policija na delu Šport Navijači, tega nikar ne nosite v Planico! Planica 2017 "To nekatere bega" Šport Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost" Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice