Šport > Zimski športi
16203 ogledov

Glavni slovenski trener jezen zaradi odnosa do naših tekmovalk

Maja Vtič Saša Despot
V slovenskem taboru so bili sicer zadovoljni z ekipnim nastopom, a nekoliko razočarani z nehvaležnim četrtim mestom. Še posebej, ker so pomembno vlogo igrale tudi sodniške ocene.

Slovenske skakalke so na drugi ženski skakalni preizkušnji domačega nordijskega svetovnega prvenstva v Planici na ekipni tekmi ostale tik pod zmagovalnim odrom. Maja Vtič, Ema Klinec, Nika Prevc in Nika Križnar so bile nekoliko razočarane zaradi četrtega mesta, a zadovoljne zaradi dobre ekipne predstave. Na koncu je Slovenkam do zmagovalnega odra zmanjkalo 9,5 točke, na stopničkah so ob zmagovalkah Nemkah končale še Avstrijke in Norvežanke.

Planica 2023 Odzivi Šport Iz slovenskega tabora: "Najbolj boli to ..."

"Zadovoljen sem, kako je ekipa stopila skupaj in 'oddelala' približno tisto, kar smo od nje pričakovali. Ta energija, tega sem najbolj vesel. Med tekmo se je videlo, da bo zelo tesno. Po metrih smo bili zraven, po sodniških ocenah žal ne, tu sem mogoče razočaran oziroma celo malenkost jezen, to nas je oddaljilo od boja, ki je bil tesen," je tekmo ocenil Zupančič in dodal, da so potihoma računali na kakšno napako v drugih ekipah in super skok v svoji, kar pa se ni zgodilo. "Favoritinje priložnosti niso zapravljale. Čakali smo mogoče na kakšno napako pri najboljših reprezentancah ter mogoče kakšen ekstra skok naših, a se to ni zgodilo."

Zoran Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

Zupančič je poudaril, da smo se zgolj po daljavah lahko primerjali z najboljšimi, so pa Slovenijo pokopale sodniške ocene, kjer so Slovenke izgubljale točke zaradi slabših doskokov ter tudi neenakopravnega sodniškega kriterija. "Zagotovo znajo nekatere naše skakalke narediti lepše doskoke, a ne razumem, da tekmovalko pri 92 ali 94 metrih ocenijo s 16,5, s kolikor ocenijo tudi doskok pri 78 metrih. Še posebej, če gre za tekmovalko, ki se trudi narediti telemark in ta mogoče sploh ni nič slabši. Sodniški stolp je na eni strani skakalnice in to bi morali upoštevati. Vsaka namreč naredi telemark z drugo nogo. Z ene strani se to vidi bolje, kot z druge. To so te malenkosti. Mogoče gre za izgovore, a vse skupaj je naneslo tako, da nas je oddaljilo od medalje," je pojasnil glavni slovenski trener.

"Na koncu smo razočarani zaradi četrtega mesta in veseli zaradi ekipnega pristopa, za katerega upam, da se nas bo držal po vseh težavah v zadnjem obdobju," je dodal trener, ki je za konec še potrdil, da bosta na nedeljski tekmi mešanih ekip nastopili trenutno najmočnejši Slovenki, Klinec in Križnar: "V mešani ekipi bosta nastopili Nika Križnar, ki je bila še vedno ne povsem zdrava ena najboljših tekmovalk na tej tekmi, ter Ema Klinec, najstabilnejša naša skakalka zadnjega obdobja. Če se ta današnji pristop, ki je bil boljši od četrtkova, združi s fanti, ki so v naletu, imamo po mojem res lepe možnosti."

Planica 2023 Pri zadnjem skoku Šport Šok iz našega tabora! Ciljal na medaljo, dan pred tekmo pa te težave Planica 2023 Razkril zakaj Šport Slovenec postavil rekord skakalnice, nato presenetil: "Nisem favorit!" Planica 2023 Skrbi za trenerja Šport Zupančič razložil glavno težavo Emine poškodbe, tako pa je z Niko Planica 2023 Tako tesno je bilo Šport Padla odločitev, katera Slovenka se bo jutri podala v boj za medalje Sara Takanaši Planica Šport Najboljša vseh časov padla, odpeljali so jo z reševalnim vozilom Planica 2023 Tako je z Niko Šport Nika odtujena od sotekmovalk, sameva v posebnem zabojniku: "Je precej žalostno" Planica 2023 Zgrnili črni oblaki Šport Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..." Planica 2023 To se je dogajalo Šport Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost" Jerneja Brecl Slovenska orlica Šport "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"
Komentarjev 2
  • munja 22:41 26.februar 2023.

    Kot rečejo, za vsako rit raste palica, pa bo enkrat dosegla tudi te krivične sodnike. Vest jih očitno ne peče, ker je nimajo, me pa zanima, kako bi se oni počutili, če bi bila situacija obratna.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:39 25.februar 2023.

    Tu bi se morali tudi naši sodniki narediti "malce neumne", ter zavestno in dosledno na vseh ravneh tekmovanja začet nemškim, norveškim in avstrijskim tekmovalkam podeljevat za točko nižje ocene od zasluženih, tako kot njihovi sodniki konstantno in zavestno sodijo našim ...prikaži več skakalkam in tudi skakalcem. Mogoče bodo sodniške zveze teh držav potem enkrat le pogruntale v čem je problem!?

Sorodne novice