Šport > Zimski športi
20554 ogledov

Hude težave enega od favoritov: "Povit sem od glave do pet"

Dawid Kubacki Epa
Enemu najboljših skakalcev na svetu je v najbolj nepravem trenutku ponagajalo zdravje.

Poljski skakalni adut Dawid Kubacki bo, kot vse kaže, lahko nastopil na današnji posamični tekmi na srednji napravi, čeprav se na prizorišču nordijskega SP v Planici sooča s hudimi bolečinami v hrbtu.

Drugi skakalec v svetovnem pokalu je v petek uspel pomiriti zaskrbljene poljske navijače z osmim dosežkom kvalifikacij, kar se je še v četrtek zdelo kot misija nemogoče.

Planica 2023 Razkril zakaj Šport Slovenec postavil rekord skakalnice, nato presenetil: "Nisem favorit!"

S pomočjo fizioterapevta se je stanje 32-letnika izboljšalo, vseeno pa je njegovo fizično počutje pred prvim vrhuncem prvenstva za moške vse prej kot optimalno.

Kubacki | Avtor: Epa Epa
"Ni bilo slabo. Že samo dejstvo, da sem v petek lahko skakal, je dober znak. Dva dni nazaj nisem mogel hoditi, zato sem vesel, da je skok minil brez zapletov. To je ključno," je kvalifikacije pospremil Kubacki.

"Hrbet potrebuje počitek. Posvetovali se bomo z zdravnikom in fizioterapevtom. Z dosedanjimi ukrepi se je stanje občutno izboljšalo. Sprva je bilo zelo slabo. Skrbelo me je, če bom sploh lahko nastopil. V četrtek je bila bolečina tako močna, da sem se komaj premikal. Popoldne smo obiskali specialista v Avstriji, ki mi je osvobodil šepavosti in mi pomagal, da sem lahko spet normalno hodil. To mi je vlilo upanje. V petek zjutraj je bilo stanje boljše. Po uri in pol gibanja sem vedel, da bom lahko nastopil v kvalifikacijah," je razkril Poljak.

Planica 2023 Skrbi za trenerja Šport Zupančič razložil glavno težavo Emine poškodbe, tako pa je z Niko Planica 2023 Pri zadnjem skoku Šport Šok iz našega tabora! Ciljal na medaljo, dan pred tekmo pa te težave

"Povit sem od glave do pet. To vpliva na občutke pri skoku. V petek nisem skakal na vso moč, bolj sem iskal občutek. Imitacija skoka poteka brez bolečin, tudi magnetna resonanca je pokazala, da so okostje in sklepi nepoškodovani. Težava je v mišici. Bolečina je lahko zelo neprijetna, vendar je na skakalnici nisem občutil, kar je dobro," je še sporočil Kubacki.

Kubacki je v letošnji sezoni dobil pet tekem svetovnega pokala in dolgo časa vodil v skupni razvrstitvi, preden ga je z vrhunskimi predstavami v zadnjih tednih z vrha izrinil Norvežan Halvor Egner Granerud.

Eva Pinkelnig Odločale minute Šport Planiška junakinja za las ušla smrti: "Odpovedovali so mi organi"
Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 20:18 25.februar 2023.

    Nobenih težav ni bilo,niti najmanjših

Sorodne novice