Šport > Zimski športi
24198 ogledov

Norvežani ob pogledu na tribune v Planici: "Šokantno"

Profimedia
Zgodovinska tekma na SP v Planici se je odvila pred pretežno praznimi tribunami.

Norveška reprezentanca je v nedeljo prepričljivo osvojila zlato medaljo na prvi mešani tekmi v nordijski kombinaciji v zgodovini svetovnih prvenstev. Srebra so se veselili Nemci, brona pa Avstrijci.

Slovenska četverica v postavi Gašper Brecl, Ema Volavšek, Silva Verbič in Matic Garbajs je zasedla osmo ozirona zadnje mesto med vsemi udeleženkami tega premiernega tekmovanja, ki so ga zaznamovale prazne tribune.

Anže Lanišek Naveličan sem tega! Šport V slovenskem taboru nezadovoljni: "Jutri jim bom jaz prišel pihat na senzorje!"

"To je šokantno," je odsotnost navijačev komentiral direktor norveških kombinatorcev Ivar Stuan, medtem ko je dobitnik zlatega odličja Jens Luras Oftebro dodal: "Želel bi si malo več vzpodbude. Morda se bo v nadaljevanju prvenstva to spremenilo na bolje. Upamo, da se bo."

 | Avtor: Epa Epa

Ker je Planica, kjer vsako leto poteka zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih, tradicionalno eden najbolj obiskanih športnih dogodkov v Sloveniji, je pogled na tribune presenetil tudi Oftebrovega reprezentančnega kolega Jarla Magnusa Riiberja.

"Po pravici povedano sem imel nekoliko višja pričakovanja, kar zadeva gledalce na tem prvenstvu. Nenazadnje smo tukaj videli že veliko razprodanih tekem v smučarskih skokih. Pogovarjal sem se z nekaterimi Slovenci, Planica je zanje kot nekakšen nacionalni praznik," je povedal.

Franci Petek Planica Šport Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..."

Po mnenju Stuana organizatorjem tokratnega športnega spektakla v Planici ni uspelo privabiti zadostnega števila tujih navijačev. 

"Malo smo razočarani," je povedal in dodal, da niti tekme smučarskih skokov niso privabile toliko ljudi, kot je bilo sicer pričakovati.

"Mislim, da je biatlonska zveza v tem pogledu ravnala bolj preudarno, medtem ko Fis ostaja v stranski vlogi. Še vedno menim, da se preslabo in prepočasi prilagajamo spremembam, ki so posledica časa, v katerem živimo," je sklenil Stuan.

Anže Lanišek Razodetje? Šport "Slovenci lahko jokajo, kolikor jih je volja, sami so si krivi" Planica nordijsko SP Nič kaj množično Šport Katastrofa v Planici, prazni tudi blejski hoteli

prazna tribuna | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 18
  • igor52 16:51 27.februar 2023.

    Kazen za pohlep ...

  • rd2dmk2 16:46 27.februar 2023.

    sem že enkrat povedal , pa ne bo odveč še enkrat. letos ima kr.gora tolk poln urnik, da je pravo čudo da jim rata pomit talarje. torej imel so zlato lisico, prestavljene počitnice, SP, in komaj ga bodo zaprli, še ...prikaži več pomest ne bodo mogli bo že pokal vitranc in če bo kdo mal počas hodil iz planice se bo lahk na pol poti obrnil in šel na zaključek sezone v skokih. glede na tako zasedeno sezono, bi lahko imel 50 % popust na vse. ampak NE. bodo rajš na koncu leta fehtal ubogajme, ker je šlo tak slabo.

  • rd2dmk2 16:39 27.februar 2023.

    glede na to da vsak prostovoljec je dobil eno (menda celo 2 karti) zastonj me zanima po kolk se na črni borzi prodajajo te karte. in triglav zavarovalnica zna vozit šolarčke v planico na skoke, da bi pa tukaj naredili ...prikaži veči kaj podobnega in promovirali še kaj drugega, ker roko na srce, biatlon in teki niso nekaj, za kar bi mladež norela na treninge. tako pa šole delajo špotne dneve nekje v mondenih smučiščih, da učitelji lahko smučajo zastonj na račun šolarjev, namesto da bi šli (imeli pohod) sem.