Šport > Zimski športi
92370 ogledov

Hrgota razkril vzrok za grozljiv Petrov padec, tako je padec brata doživel Domen

Peter Prevc Tadeusz Mieczynski
Domen Prevc je zmagovalec zadnjega sredinega treninga na veliki skakalnici pred četrtkovimi kvalifikacijami za tekmo svetovnega prvenstva. Uspel se je zbrati kljub grozljivemu padcu brata Petra.

"Ja, z zmago na treningu sem zadovoljen, ampak zaenkrat še ravno nimam kakšnih informacij, kaj ta skok pomeni. Ampak skoki so bili kar nekako solidni, žal mi je le, da sem prva dva trening skoka zaupal enemu dresu, ki je v Kranju deloval. Tehnika je bila zdaj zelo podobna, ni pa bilo pravih metrov. Zdaj vem, kje je bila težava, prav odvalil se mi je kamen s srca. Vem, kako naprej," je skok, ki mu je prinesel zmago na zadnjem treningu pokomentiral Domen Prevc, ki je svoj drugi skok opravil takoj za grozljivim padcem svojega brata Petra Prevca.

Grd padec Šport Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih

"Videl sem samo 'dilo', kako se je dvignila v zrak, ko se je odbila od 'pukla'. Upal sem na najbolje, da ga bodo čim prej odpeljali. Nato sem slišal gručo, sem že upal, da bom videl, kako bo sam odšel ven, a je bil na žalost na tistih oranžnih saneh in so ga morali odpeljati," je padec svojega brata doživel Domen Prevc, ki se je vseeno uspel zbrati za svoj skok. "Jaz osebno lahko ostanem v svoji zoni, se sfokusiram nase, kar je dokazal tudi ta tretji skok," je zaključil najmlajši izmed bratov Prevc.

Potem, ko je prve informacije o stanju Petra Prevca razkrila še Smučarska zveza Slovenije s kratko objavo na spletu, je zdaj nekoliko novejše informacije o stanju svojega varovanca podal tudi glavni trener slovenske ekipe Robert Hrgota.

Robert Hrgota | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Peter je pri zavesti, se lahko pogovarja, odpeljali so ga v mobilno bolnišnico, kjer bodo opravili prve preiskave, po katerih bo več znano," je stanje pojasnil Hrgota ter razkril tudi razlog za padec: "Snel se mu je klinček v vezeh. Zakaj, bomo morali preveriti. Ampak to ne spremeni dejstva, da je Peter padel. Jaz le upam, da bo z njim čim prej vse v redu. Da se bo vrnil še boljši."

"Vse skupaj ni izgledalo prijetno. Ko sem videl tisto smučko, sem se samo obrnil stran. Takšnih stvari nerad pogledaš, kaj šele, če se zgodijo tvojemu tekmovalcu, še posebej Petru," je pogovor o nesrečnem slovenskem junaku zaključil Hrgota. Več informacij o stanju Petra naj bi bilo znanih po omenjenih preiskavah.

Planica 2023 Negotovost Šport Velikanski šok iz slovenskega tabora, omenja se konec kariere Silje Opseth Podira se ji svet Šport Norvežanka bi najraje pobegnila iz Planice: "Zgodilo se je točno to ..." Franci Petek Planica Šport Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..." Planica 2023 Odzivi Šport Tako so naši junaki doživeli osvojitev medalje: "Tega si ne bi odpustila" Anže Lanišek "Ni mi všeč!" Šport O žiriji: "Delajo določene razlike! Meni tega niso ugodili, Norvežanu so!" Eva Urevc Slovenski junakinji Šport Prvič nastopili skupaj, pa že med najboljšimi na svetu: "To ni kar tako!" Anže Lanišek Naveličan sem tega! Šport V slovenskem taboru nezadovoljni: "Jutri jim bom jaz prišel pihat na senzorje!" Maja Vtič Brez medalje Šport Glavni slovenski trener jezen zaradi odnosa do naših tekmovalk Planica 2023 Odzivi Šport Iz slovenskega tabora: "Najbolj boli to ..."
Komentarjev 2
  • Kmodri 12:14 02.marec 2023.

    Starost žal pri marsikaterem športniku naredi svoje!

  • matermila 08:22 02.marec 2023.

    Da se bo vrnil še boljši." boljši kot kdaj? V zadnjih sezonah ni pokazal kaj prida skokov. Ko fant je bil na vrhuncu bi moral končati. Žal je svoje odskakal. Je pa in ostal bo legenda.

Sorodne novice