Šport > Zimski športi
472 ogledov

Pester tekmovalni program v Planici

Planica 2023 Saša Despot
Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici bodo danes na vrsti tri končne odločitve.

Slovenska javnost bo pogledovala predvsem na veliko skakalnico, kjer se bodo za drugi komplet kolajn na posamičnih tekmah merile skakalke. Ekipna tekma čaka nordijske kombinatorce, smučarski tekači pa se bodo merili na 15 km.

Skakalke so dobro pripravljene za zadnji nastop v Planici. V torek so varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča odlično skakale na treningu in kvalifikacijah.

Nika Križnar | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Predvsem Nika Križnar je v odlični formi po vrnitvi na skakalnice. Pred domačim prvenstvom je zapadla v rezultatsko krizo, tik pred Planico pa je zbolela še za gripo.

Prve dni se je pod Poncami še lovila zaradi bolezni, nato pa je začela skakati sijajno in z mešano ekipo tudi osvojila bronasto kolajno. Na treningu je bila v torek dvakrat najboljša, v kvalifikacijah pa je sicer zasedla le 13. mesto, a bo vseeno ena izmed favoritinj za odličja.

Dobro je trening opravila tudi Ema Klinec, ki je imela drugi in četrti izid, v kvalifikacijah pa je bila peta.

Na tekmi, ki se bo začela ob 17.30, bosta nastopili še Nika Prevc in Maja Vtič, ki pa ima nekaj težav s kolenom.

Nika Križnar Planica 2023 Šport Odličen obet pred žensko tekmo na veliki napravi

Slovenske barve bodo pet ur prej na 15 km s posamičnim startom v smučarskem teku zastopali Miha Šimenc, Miha Ličef, Vili Črv in Jošt Mulej. Najvišje je doslej na SP med posamezniki posegel Šimenc, ki je bil v sprintu 22.

Favoriti so predvsem Norvežani, ki so doslej pobrali vse zlate kolajne. Johannes Hösflot Klaebo ima tri, od tega dve zlati iz obeh sprinterskih preizkušenj.

Ekipna tekma na SP čaka nordijske kombinatorce. Skakalni del se bo začel ob 11. uri, tekaški pa ob 15.10.

Slovenijo bodo zastopali Matic Garbajs, Matic Hladnik, Matija Zelnik in Gašper Brecl.

Favoriti so Norvežani, sledijo pa Nemci in Avstrijci. Slovenci bodo skušali premagati vsaj katero od slabših reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.