Šport > Zimski športi
110087 ogledov

Norvežanom ne gre v račun: "Tega v Sloveniji nismo vajeni"

Forfang Epa
Norveški smučarski skakalci se še kar ne morejo načuditi slabšemu obisku tekmovanj v Planici.

Pomanjkanje navijačev je še naprej ena izmed osrednjih tem 43. nordijskega SP v Planici, kjer organizatorjem na tekmovanja ni uspelo privabiti takšnega števila gledalcev, kot je bilo morda pričakovati.

Pomanjkanje navijaškega vzdušja, kar je v veliki meri posledica visokih cen vstopnic in nastanitev ter naraščajoči življenjski stroški, s katerimi se sooča evropska populacija, je močno odmevalo na Norveškem.

Planica 2023 Tema tudi drugod Šport Norveški novinar razkril, zakaj je v Planici tako malo Norvežanov

Razočaranje nad pomanjkanjem gledalcev sta izrazila tudi Norvežana Halvor Egner Granerdu in Johann Andre Forgang, čeprav je bila navijaška kulisa na petkovi tekmi ob zmagi Timija Zajca že bolj podobna dogajanju ob marčevskih poletih, s katerimi se tradicionalno zaključi sezona smučarskih skokov.

Petkovo navijaško vzdušje je vsaj nekoliko popravilo bled vtis po slabšem obisku v uvodnih dneh prvenstva, kar pa vseeno ni potešilo visokih apetitov norveških skakalcev, ki so vajeni tega, da planiške tribune pokajo po šivih.

Timi Zajc Trnova pot Šport Timi Zajc: "Če ne bi bilo tiste afere, me danes ne bi bilo tukaj"

"Tega nismo vajeni, še posebej ne v Sloveniji. Je kar malo žalostno, ko je ob skakalnici tak dolgčas. Po drugi strani pa razumem navijače, saj vstopnice za en tekmovalni dan stanejo več kot 50 evrov. Za nas tekmovalce je to nekaj povsem novega," je komentiral Forfang.

"Navadili smo se, da je tukaj že ob desetih zjutraj tudi do 40.000 ljudi. Zelo nenavadno je, da ne morejo napolniti vseh tribun. Nevsezadnje so Slovenci odlični navijači. Brez njih je dolgčas," pa je dodal Granerud.

Granerud | Avtor: Epa Epa

Domen Prevc se nadeja, da se bo že konec meseca v Planici spet trlo gledalcev. "Trenutna situacija me ne preseneča. Vreme ni najboljše in ljudje se bolj navdušujejo nad poleti," meni slovenski skakalec.

'Užaljen' Šport Frustrirani Švicar spakiral kovčke in zapustil Planico Žalostno Šport Ruskega skakalca odvlekli na policijo, na kocki njegova kariera

navijači Planica zastavica | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice