Šport > Zimski športi
2904 ogledov

Nooooro! Tako so Timijev naslov doživeli sotekmovalci: "Dali smo si duška!"

Timi Zajc
1/17
Saša Despot
Ob naslovu svetovnega prvaka na veliki napravi v Planici so si duška dali tudi Timijevi reprezentančni kolegi.

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je na domačem svetovnem prvenstvu v Planici na veliki napravi postal novi svetovni prvak ter tako dosegel še četrto zlato kolajno za Slovenijo v zgodovini nordijskih SP. Pred tem je to uspelo le Franciju Petku (1991), Roku Benkoviču (2005) in Emi Klinec (2021). To je bilo že drugo odličje na tem prvenstvu za Zajca, pred tem je v nedeljo skupaj s Klinčevo, Niko Križnar in Anžetom Laniškom osvojil še bron na mešani ekipni tekmi.

Timi Zajc Trnova pot Šport Timi Zajc: "Če ne bi bilo tiste afere, me danes ne bi bilo tukaj"

Po prvi seriji drugouvrščeni Zajc je v finalu znova skočil sijajno in pristal pri 137 m. S tem je zanesljivo prevzel vodstvo, nato pa čakal le še na vodilnega po prvi seriji Kobayashija. Slednji je imel po prvi seriji 0,7 točke naskoka pred Zajcem. Toda izjemni Japonec je pristal pod 130 metri in slovenski junak se je kmalu znašel na ramenih svojih reprezentančnih sotekmovalcev.

Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Mogoče je imel pri prvem skoku še majčkeno rezerve, drugi pa je bil res top, top, top! Zaslužil si je, da ga na ramenih nosim po doskočišču, saj si je zaslužil ta naslov, celo leto je skakal na vrhunskem nivoju. Vsi smo vedeli, če bo normalno odskakal, da bo klasa zase," je nastop svojeg moštvenega kolega pokomentiral Domen Prevc, ki je v svojem sploh prvem finalnem nastopu na svetovnih prvenstvih zasedel končno 21. mesto.

"Mislim, da ena najlepših tekem v moji karieri. Že po prvi seriji sem bil prepričan v Timijevo zmago,je bil po tekmi za svojega prijatelja vesel tudi Žiga Jelar, ki je z veseljem in ponosom v doskočišču prenašal novega svetovnega prvaka na svojih ramenih. "Nič me ne bolijo ramena, saj sem nabit kot omara," se je pošalil tekmovalec, ki je v finalu napredoval za dve mesti in končal kot 16. za najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Pred tem je najvišje posegel s 23. mestom.

Planica 2023 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Res sem vesel za Timija, celotni ekipi je uspelo nekaj, kar si je resnično želela - da bi pobrala še to posamično medaljo. No, Timi je najboljši na svetu! In to celo doma na domačem svetovnem prvenstvu!" je še dodal Jelar, preden se je optimistično obrnil že k sobotni ekipni tekmi. "Motivacije nam ne manjka, ciljamo na najvišja mesta!"

V finalu je bolje skočil tudi Lanišek, ki je imel v prvi seriji najslabše razmere v zraku. S 133 m dolgim skokom je s 14. mesta napredoval na 11. A je nekoliko slabši rezultat od pričakovanega zasenčil izjemen uspeh ekipnega kolega Zajca. "Vse čestitke Timiju za naslov svetovnega prvaka! Vrhunska predstava! Vse čestitke!"

Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Po njegovi predstavi smo si vsi dali duška. Po izteku smo ga nosili na ramenih, kot si svetovni prvak tudi zasluži. Sam nisem pričakoval kakršenkoli drug razplet. Fant je bil resnično 'prištiman'," je vse skupaj opisal Lanišek, ki bo od Zajcu glavni adut Slovencev tudi na sobotni ekipni tekmi va veliki napravi. Še zadnja skakalna preizkušnja na SP v Planici bo na vrsti ob 16.30.

skakalnica Hramše, Timi Zajc Timi Zajc Šport Na tej skakalnici je začel svojo pot novi svetovni prvak Timi Zajc Planica 2023 Šport Slovenija ima novega svetovnega prvaka Kamil Stoch Ne le zaradi uspehov Šport Eden največjih popolnoma zaljubljen v Slovenijo: "Tu sem spoznal ..." Nika Križnar, Zoran Zupančič "A so podkupljeni?" Šport Zupančič pobesnel: "Ne vem, če za takšne ljudi sploh obstaja kazen!" Maja Vtič Odzivi Šport Slovenke razočarane, še ena spregovorila o koncu kariere Robert Hrgota Ena menjava Šport Hrgota razkril, koga je prečrtal za petkovo tekmo: "Seveda mu ni lahko" Peter Prevc To je bilo krivo Šport Hrgota razkril vzrok za grozljiv Petrov padec, tako je padec brata doživel Domen Franci Petek Planica Šport Franci Petek: "Žal se slovenski navijači ne zavedajo ..."
Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:04 04.marec 2023.

    Prenos TV SLO pa Poden. Namesto izjave zmagovalca smo 5 minut poslušali hrgoto in Mišiča kako hvalita sama sebe,namesto da bi dobili izjavo Timija. Med razglasitvijo pa smo gledali očeta in teta kako sta ponosna,tako , da sta se ona ...prikaži več zamudila razglasitev. Režija in novinarji totalen minus.

Sorodne novice