Šport > Zimski športi
40716 ogledov

To je Prevc zatrjeval takoj po trdem pristanku

Peter Prevc Instagram
"Res je čudež, da ni polomljen," je dan po padcu dolgoletnega varovanca razmišljal trener Jani Grilc.

Jani Grilc, dolgoletni trener Petra Prevc apri kranjskem Triglavu, je spregovoril o tem, kakšno srečo je imel slovenski skakalec, da jo je v tako hudem padcu odnesel brez hujših posledic.

"Res je čudež, da je vse v redu, da ni nič polomljen. Očitno ga je ob padcu obrnilo bočno in na hrbet nazaj, da ni šel direktno na glavo ali na roke, da bi si jih polomil. Najbrž je padel pod takšnim kotom, da je potem nekako bolj zdrsnil," je za STA povedal izkušeni slovenski trener.

Peter Slatnar Analiza Šport Slatnar o padcu Petra Prevca: "Obstajata samo dve možnosti"

"Takoj po padcu je rekel, da je v redu"

Čeprav tekmovalec po takšnem šoku težko presoja, kako hude so njegove poškodbe, je 30-letnik že ob prvi komunikaciji z reševalci zatrjeval, da je z njim pravzaprav vse v najlepšem redu.

"Peter je kljub padcu zelo optimistično naravnan. On je sicer že takoj po padcu rekel, da je v redu. Da se mu zdi, da je malo v šoku, vendar ne čuti, da bi imel kaj zlomljenega. Ob prvi zdravniški oskrbi je dejal, da se mu zdi, da ni nič polomljen. A vendar je takoj po padcu težko to vedeti," je dodal Grilc.

Peter Prevc Opisal izkušnjo Šport Po hudem padcu se je oglasil Prevc, sporočilo nasmeje do solz

"Najtežje je bilo ob padcu to, ker ne veš, kakšne so posledice. Ker padec je bil videti zelo grdo. Če bi bilo to na velikanki, bi bilo še toliko hujše. Ponavadi že ob prvem ali drugem kontaktu s podlago skakalec izgubi zavest in tisto je zelo nevarno. K sreči je Peter ostal pri zavesti, tako da je očitno tudi sam dobro odreagiral ob padcu."

"Danes smo bili s Petrom v stiku. Glavni trener Robert Hrgota ga je šel obiskat v Ljubljano. Lahko potrdim, da je Peter v redu. Kolikor je pač lahko."

Jani Grilc

Po beseda Grilca je bila padec posledica neustrezno zapetega zatiča. "Očitno je slabše zapel zatič za čevelj, zato se mu je iztaknil že tik po odskoku in smučka se je odpela. To se lahko kdaj zgodi. K sreči ne velikokrat. Drugače imajo fantje še eno varovalko poleg tega, vrvico, vendar je Peter za razliko od večine skakalcev nima. V primeru, da zatič popusti, potem dodatna vrvica zadrži to razdaljo med smučjo in čevljem, da se ne poveča," je pojasnil in dodal: "To, da Peter nima dodatne varovalke, je njegova odločitev. Vajen je tako skakati. A upajmo, da ga bo ta padec prepričal, da bo tudi on začel uporabljati varovalno vrvico."

Peter Prevc | Avtor: Tadeusz Mieczynski Tadeusz Mieczynski

Nika Križnar, Zoran Zupančič "A so podkupljeni?" Šport Zupančič pobesnel: "Ne vem, če za takšne ljudi sploh obstaja kazen!" Kamil Stoch Ne le zaradi uspehov Šport Eden največjih popolnoma zaljubljen v Slovenijo: "Tu sem spoznal ..."
Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:02 03.marec 2023.

    jest nevem, kako lahko sploh dovolijo da skačejo brez te špage. saj tudi v alpskem smučanju morajo imeti štoperje, pa so menda zelo nerodni. in pri slalomu si na tleh, tukaj pa.. ja no imel je srečo da je bil ...prikaži več na tejle, kaj če bi sem u zgodilo takokot norvežanu. je pa sedaj konec kariere. to je drugi padec, že po prvem je imel glavo mal čudno,saj so govorili da mu stalno spomini delajo probleme.

  • Pierre 18:42 02.marec 2023.

    Z malo manj teatra bi tudi šlo, a ne?