Šport > Zimski športi
18753 ogledov

Frustrirani Švicar spakiral kovčke in zapustil Planico

Epa
Švicarski skakalec je z vrnitvijo v domovino ravnal na lastno pest in v nasprotju z željami trenerjev.

Švicarski smučarski skakalec Dominik Peter se je odločil predčasno zaključiti svojo udeležbo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici, kjer zaradi slabše forme ni dobil priložnosti za dokazovanje, potem ko mu je trener odrekel mesto na edini dosedanji moški tekmi v dolini pod Poncami.

Timi Zajc Planica Šport Prepričljiva zmaga Timija Zajca

Trener švicarske reprezentance Ronny Hornschuh je za tekmo na veliki napravi, na kateri se je v kaotičnih vetrovnih razmerah naslova prvaka veselil Poljak Piotr Zyla, izkazal zaupanje Remu Imhofu, ki si je mesto zagotovil z boljšimi predstavami na treningu, čeprav letos ni zabeležil niti enega nastopa v svetovnem pokalu.

Razočaranje nad odločitvijo trenerskega štaba je v kombinaciji s slabo formo privedlo do tega, da je Peter, sicer dobitnik bronastega odličja na mladinskem SP 2021, še pred selitvijo na veliko napravo zapustil Planico.

Od tega ga je poskušala odvrniti celo šefica nordijskih tekmovanj pri švicarski smučarski zvezi Guri Knotten, vendar je tekmovalec vztrajal pri svojem.

"Nisem videl nobene druge možnosti," je povedal za Zueriost.ch.

 | Avtor: Instagram Instagram

Peter Prevc Opisal izkušnjo Šport Po hudem padcu se je oglasil Prevc, sporočilo nasmeje do solz

"Frustrirajoče svetovno prvenstvo v Planici. Nekatere reči se trenutno pač ne poklopijo. Vrnil sem se domov, da bi se psihično in fizično pripravil na zaključek sezone. Vsem fantom želim veliko uspeha na veliki skakalnici," je kasneje zapisal na spletu.

Švicar je pred začetkom prvenstva v Planici kazal dobro formo s sedmim mestom v Rasnovu, kjer je vpisal izid kariere.

Planica 2023 Tema tudi drugod Šport Norveški novinar razkril, zakaj je v Planici tako malo Norvežanov Kamil Stoch Ne le zaradi uspehov Šport Eden največjih popolnoma zaljubljen v Slovenijo: "Tu sem spoznal ..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.