Šport > Zimski športi
82841 ogledov

Sramotna odločitev v Planici, Poljakinja dokazala nedolžnost

Instagram
Smučarska tekačica je bila neupravičeno kaznovana s strani tekmovalne žirije na tekmi SP v Planici.

Poljska smučarska tekačica Izabela Marcisz je pred dnevi ostala brez boja za medalje na sprinterski preizkušnji v klasični tehniki, potem ko ji je tekmovalna žirija zaradi domnevnega incidenta z nemško kolegico Victorio Carl pripisala zadnje mesto v drugi četrtfinalni skupini (RAL - Ranked As Last).

Po mnenju žirije je med tekmovalkama prišlo do kontakta, zaradi česar naj bi Nemka izgubila ravnoteženje. Poljakinja je tej razlagi nasprotovala in vztrajala pri tem, da se tekmice ni dotaknila.

"Diskvalificirali so me in mi pripisali 30. mesto. Ne počutim se krivo, ker je bil to povsem običajen dvoboj, ne verjamem pa, da bomo s protestom karkoli dosegli." je pesimistično napovedala Marciszova.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Žirija je bila pri odločitvi bržkone pod vplivom teatralne reakcije nemške tekačice, ki je takoj po prečkanju ciljne črte jezno gestikulirala v smeri Poljakinje in ji celo pokazala sredinec, nato pa jezno odvrgla palici.

Kasneje se je izkazalo, da so bile izumetničene in pretirane kretnje, za katere bi si Carlova zaslužila najmanj opomin Mednarodne smučarske zveze (Fis), popolnoma neumestne.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Marciszova je namreč uspela dokazati svojo nedolžnost z objavo posnetka, iz katerega je razvidno, da je bil Nemkin padec v resnici splet nesrečnih okoliščin.

Medtem ko sta se tekmovalki borili za položaj, je prišlo do nerodnega odboja med njunima palicama, pri čemer se je Nemka zapletla v lastno palico in padla.

"Nisem edina, ki se ne strinja z odločitvijo žirije. Za tole so mi dali rumeni karton in me diskvalificirali. Pravično?" je 'dokaznemu gradivu' pripisala kaznovana tekmovalka.

 | Avtor: Instagram Instagram

Poljaki so se nad odločitvijo žirije pritožili že takoj po tekmi, a so jih pri Fisu gladko zavrnili in potrdili sankcije za tekmovalko.

Komentarjev 14
  • munja 08:51 04.marec 2023.

    Kaznovati bi morali tudi sodnike, ki so vedno bolj krivični. Za takšno sojenje, kjer je napaka še dokazljiva, jih ne rabimo. Sramota od sramote. Že zaradi obnašanja, bi morali Nemko kaznovati.

  • robi2107 01:16 04.marec 2023.

    Sodnikom se preveč gleda skozi prste. Danes ni noben problem pogledat posnetek, v hipu ga imajo lahko pred sabo. Ni opravičila za take sodniške

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:41 03.marec 2023.

    Športna tekmovanja so sodobo gladiatorstvo, kjer se vse vrti okoli denarja.