Šport > Kolesarstvo
658 ogledov

Pogačar znova pridobil dragocene sekunde, zdaj že drugi

Tadej Pogačar Profimedia
Pedersenu etapa in rumena majica, Pogačar skupno na drugem mestu.

Danec Mads Pedersen (Trek - Segafredo) je zmagovalec druge etape na kolesarski dirki Pariz-Nica. Drugo mesto je na 163,7 km dolgi preizkušnji med krajema Bazainville in Fontainebleau v sprintu glavnine osvojil Nizozemec Olav Kooij (Jumbo Visma), tretje pa Danec Magnus Cort (EF Education-Easy Post).

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se ni vmešal v končni razplet tokratne etape. Dvakratni zmagovalec najbolj slovite dirke na svetu po Franciji v letih 2020 in 2021 je v času zmagovalca v cilj prišel kot 55., v etapi pa si je - tako kot na nedeljski uvodni preizkušnji okoli La Verriera - znova prikolesaril šest bonifikacijskih sekund z uspešnim napadom na letečem cilju, tako da je v skupni razvrstitvi napredoval na visoko drugo mesto.

Pred njim je le zmagovalec današnje etape Pedersen. Njegova prednost znaša dve sekundi, tretjeuvrščeni Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step) pa za slovenskim asom zaostaja dve sekundi.

"Na dirkah šteje vsaka sekunda, danes sem jih pridobil šest. Razlike med kolesarji so majhne, morda se bodo v nadaljevanju dirke obrestovale današnje bonifikacijske sekunde," je izjavo 24-letnega Pogačarja po današnji etapi povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Primož Roglič Tirreno–Adriatico Šport Roglič na prvi dirki sezone s precej smole

Na dirki nastopata še dva slovenska kolesarja. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) je zasedel 64., Domen Novak (UAE Team Emirates) pa 139. mesto. Tratnik je v skupni razvrstitvi na 62. (+0:14), Novak pa na 119. mestu (+3:20).

V torek bo na sporedu 32,2 km dolgi moštveni kronometer v kraju Dampierre-en-Burly. Prav z mislijo na to preizkušnjo, kjer naj bi bili na papirju močnejši kolesarji Jumbo-Visme, je verjetno Pogačar  s sprinti med etapami želel pridobiti nekaj naskoka pred največjim tekmecem za skupno zmago Jonasom Vingegaardom. Zmagovalec Toura 2022 za Pogačarjem trenutno zaostaja 12 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice