Pogačarju uspelo, kar ni nikomur v 85 letih

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirka po Španiji se je končala z velikim slovenskim zmagoslavjem.
Oglej si celoten članek

Dvajseta etapa Vuelte se je končala povsem po slovenskih željah. Primož Roglič je zanesljivo odbil vse napade in ostal v rdeči majici, v kateri bo v nedeljo kot končni zmagovalec prišel v Madrid.

20. etapa Veliko slovensko zmagoslavje: Pogačar do etape, Roglič do Vuelte

Predzadnji dan dirke pa je bil v znamenju Tadeja Pogačarja. Član moštva UAE Emirates je s samostojno akcijo prišel do etapne zmage na odločilni preizkušnji.

Dvajsetletnik s Klanca pri Komendi se je z odlično vožnjo povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku, obenem si je zagotovil naslov najboljšega mladega kolesarja.

Sobotna zmaga je bila že tretja za Pogačarja na letošnji španski pentlji, s čimer je postal najmlajši kolesar v zadnjih 85 letih, ki je dobil vsaj tri gorske etape na eni od velikih tritedenskih dirk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:33 14. September 2019.

    Nadaljevanje ... je drugi TV motorist zasledovalno skupino spremljal od spredaj in s tem kazal orientacijsko hitrost skozi ovinke Valverdeju …

  • 23:27 14. September 2019.

    Še ena barabija Špancev, ki je bila morda neopazna navadnim gledalcem. Pri zadnjem spust, ko je Pogačar dobil 1. 38s. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.