Poglejte si, kako je Giannis pustil svoje soigralce na cedilu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Največja zvezdnika svojih ekip nista dočakala konca tekme.
Oglej si celoten članek

Nemčija je v četrtfinalu Eurobasketa šokirala Grčijo in se uvrstila v polfinale. Nemci so z odlično tretjo četrtino, katero so dobili kar za 16 točk presenetili glavne favorite za naslov ter na koncu slavili zanesljivo zmago s 107:96.

Novo presenečenje Šok na Eurobasketu! Domov potujejo naslednji veliki favoriti

Izjemen je bil predvsem nemški met za tri točke, saj so iz 31 metov zadeli kar 17 trojk (55-odstotna uspešnost). Vsa ta nemoč pa je iz ritma vrgla celo dvakratnega MVP-ja lige NBA Giannisa Antetokounmpa, ki si je pet minut pred koncem tekme prislužil izključitev zaradi nešportnega prekrška nad Johannesom Thiemannom.

Grčija je v tistem trenutku zaostajala za kar 14 točk, do konca pa je bilo vsega pet minut igre, a vseeno se s takim igralcem, kot je Giannis, tudi takšno razliko tu in tam da nadoknaditi. Brez Giannisa, ki je s svojo nepotrebno grobo osebno napako pustil soigralce na cedilu, povratek za Grke seveda ni bil več mogoč.

Giannis, ki je sicer tekmo končal s kar 31 točkami, 7 skoki in 8 asistencami, je tako še drugi izmed treh velikih superzvezdnikov tega Eurobasketa, ki se je moral posloviti še pred boji za medalje. Pred njim je namreč enaka usoda doletela Srba Nikolo Jokića, medtem ko ima naš Luka Dončić lepe možnosti, da preseže oba svoja prijatelja in rivala, če danes Slovenija v četrtfinalu izloči Poljsko.

Ni pa bil na omenjeni tekmi med Nemčijo in Grčijo Giannis edini zvezdnik, ki je moral predčasno pod prho. Enaka usoda je namreč doletela tudi nemškega organizatorja igre Dennisa Schröderja. Slednji je namreč dobil drugo tehnično napako in avtomatsko izključitev, potem ko je 3:48 minute pred koncem tekme nekaj neprimerno gestikuliral proti grškemu selektorju Dimitrisu Itoudisu ter enemu izmed njegovih pomočnikov. Na njegovo srečo je bila tekma takrat že praktično odločena.

Po zmagi nad Grki Igralci navdušili na igrišču, selektor na tiskovki: "Trikrat sem se že ločil..." Nore številke Dončić se ekspresno bliža najboljšemu, to je Dragić NBA-jevec Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.