Poglejte, zakaj je Ronaldo udaril irskega branilca

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Irski reprezentant Dara O'Shea je uspel sprovocirati Cristiana Ronalda.
Oglej si celoten članek

Cristino Ronaldo je  na kvalifikacijski tekmi za SP 2022 med Portugalsko in Irsko potreboval samo en zadetek, da bi postal rekorder po številu doseženih golov v reprezentančnem dresu. 

Prva priložnost za 110. zadetek, s katerim bi prehitel dolgoletnega rekorderja Alija Deija (109), se mu je ponudila že v 15. minuti po dosojeni najstrožji kazni zaradi prekrška Jeffa Hendricka nad Brunom Fernandesom.

Odločitev je bila sporna, zato je po burnih protestih irskih nogometašev sledila večminutna prekinitev.

Foto: Print Screen Medtem ko so se sodniki posvetovali z videotehnologijo (VAR), si je Ronaldo v pričakovanju potrditve njihove odločitve žogo nastavil na belo točko.

Sledila je provokacija s strani irskega branilca, ki mu je žogo namerno izbil, kar je Ronalda tako razjezilo, da ga je udaril v roko.

O'Shea se je nato prijel prijel za glavo in se od silnih "bolečin" zgrudil po tleh v upanju, da bi izsilil rdeči ali pa vsaj rumeni karton za portugalskega napadalca. Na njegovo razočaranje je igralski vložek ostal neopažen, saj so bili sodniki zaposleni z analizo prejšnje akcije.

Pri strelu Ronalda se je z odlično reakcijo izkazal 19-letni vratar Gavin Bazunu, vendar je Portugalec v nadaljevanju obračuna vseeno prišel do rekorda. Po podaji Gonçala Guedesa je iz igre izenačil v 89. minuti, nato pa globoko v sodnikovem dodatku (96.) zadel še enajstmetrovko za preobrat in zmago Portugalske (2:1).

Zgodovinsko Nogometni svet se klanja Ronaldu: "Nacionalni junak in mednarodna ikona!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.