Šport > Nogomet
3276 ogledov

Poglejte, zakaj je Ronaldo udaril irskega branilca

Reševalni pas/Twitter
Irski reprezentant Dara O'Shea je uspel sprovocirati Cristiana Ronalda.

Cristino Ronaldo je  na kvalifikacijski tekmi za SP 2022 med Portugalsko in Irsko potreboval samo en zadetek, da bi postal rekorder po številu doseženih golov v reprezentančnem dresu. 

Prva priložnost za 110. zadetek, s katerim bi prehitel dolgoletnega rekorderja Alija Deija (109), se mu je ponudila že v 15. minuti po dosojeni najstrožji kazni zaradi prekrška Jeffa Hendricka nad Brunom Fernandesom.

Odločitev je bila sporna, zato je po burnih protestih irskih nogometašev sledila večminutna prekinitev.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Medtem ko so se sodniki posvetovali z videotehnologijo (VAR), si je Ronaldo v pričakovanju potrditve njihove odločitve žogo nastavil na belo točko.

Sledila je provokacija s strani irskega branilca, ki mu je žogo namerno izbil, kar je Ronalda tako razjezilo, da ga je udaril v roko.

O'Shea se je nato prijel prijel za glavo in se od silnih "bolečin" zgrudil po tleh v upanju, da bi izsilil rdeči ali pa vsaj rumeni karton za portugalskega napadalca. Na njegovo razočaranje je igralski vložek ostal neopažen, saj so bili sodniki zaposleni z analizo prejšnje akcije.

Pri strelu Ronalda se je z odlično reakcijo izkazal 19-letni vratar Gavin Bazunu, vendar je Portugalec v nadaljevanju obračuna vseeno prišel do rekorda. Po podaji Gonçala Guedesa je iz igre izenačil v 89. minuti, nato pa globoko v sodnikovem dodatku (96.) zadel še enajstmetrovko za preobrat in zmago Portugalske (2:1).

cristiano ronaldo Zgodovinsko Šport Nogometni svet se klanja Ronaldu: "Nacionalni junak in mednarodna ikona!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.