Šport > Nogomet
446 ogledov

Nogometni svet se klanja Ronaldu: "Nacionalni junak in mednarodna ikona!"

cristiano ronaldo Epa
Portugalski superzvezdnik je v kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2022 zrušil rekord po številu reprezentančnih zadetkov.

Portugalec Cristiano Ronaldo je v sredo v kvalifikacijah za SP 2022 z dvema zadetkoma zagotovil Portugalski zmago nad Irsko z 2:1 in se na večni lestvici najboljših reprezentančnih strelcev s 110. in 111. golom sam povzpel na prvo mesto. Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino ga je označil za nacionalnega junaka in mednarodno ikono.

Ronaldo je večer naredil zelo zanimiv. Najboljši reprezentančni strelec, pred tem si je prvo mesto s 109 goli delil z Egipčanom Alijem Deijem, bi lahko postal že v 15. minuti tekme, a je zgrešil enajstmetrovko.

Navijači so morali počakati skoraj do konca, saj je zadel šele v 89. minuti. Z drugim golom v 180. nastopu za portugalsko izbrano vrsto pa je 36-letni nogometaš nato nato zrežiral popoln preobrat na tekmi in dosegel še reprezentančni 111. gol.

"Tako sem srečen. Ne le, ker sem podrl rekord, ampak zaradi posebnega trenutka, ki smo ga doživeli na tej tekmi. Do konca smo se borili in verjeli vase," je za irsko televizijo RTE po tekmi povedal Portugalec. Čestitke so deževale z vsega sveta, Portugalec pa je po tekmi na prvo mesto postavil zmago in prvo mesto reprezentance v svoji skupini v boju za SP.

"Niste sam nacionalni junak, ste tudi mednarodna ikona in zgled za nogometaše po celem svetu. Vaše sposobnosti in stalno stremenje po napredku in izboljšanju si zaslužijo priznanje in občudovanje po vsej zemeljski obli. Parabens, Cristiano!", je dosežek v sporočilu za javnost pokomentiral predsednik Mednarodne nogometne zveze Infantino. Ta je pripisal, da je ta uspeh nagrada za izjemno kariero.

infantino | Avtor: Epa Epa

Za Ronalda je bil to še eden od številnih mejnikov v bogati karieri. Nazadnje je petkratni nogometaš leta po izboru Mednarodne nogometne zveze postal najboljši strelec evropskega prvenstva. S 134 goli je tudi najboljši strelec lige prvakov.

In kljub sem uspehom in zrelim letom si Ronaldo še vedno želi dosegati rekorde. Vse to je dokaz za neverjetno strast, znanje in umetnost na nogometni zelenici, je še prepričan Infantino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice