Šport > Nogomet
10899 ogledov

Toliko bo Ronaldo zaslužil pri Unitedu

Cristiano Ronaldo Profimedia
Ronaldo je uspešno prestal zdravniški pregled in podpisal dveletno pogodbo.

Fabrizio Romano, ki sodi med najzaneslivejše novinarje, ko je govora o nogometnih prestopih in je tokrat kot prvi tudi omenil konec pogajanj Cristiana Ronalda z Manchester Cityjem in njegov povratek k Intedu, je za Sky Sports izjavil, da bo portugalski velezvezdnik pri rdečih vragih na sezono zaslužil okoli 30 milijonov evrov.

Podobno plačo je imel Ronaldo tudi pri Juventusu (31 milijonov), stara dama pa bo s strani angleškega velikana prejela 20 mlijonov, še dodatne tri pa ob morebitnih bonusih.

Po objavi informacije, da se Portugalec vrača na Old Trafford, je Manchester United sicer v samo dveh urah pridobil 1,1 milijona novih sledilcev na Instagramu, objavo o vrnitvi pa je 'všečkalo' 11.7 milijona ljudi. Med prvimi, ki so s komentarji pozdravili novico, je bil David Beckham, njegov zapis 'dobrodošel doma' pa je bil všeč 330.000 ljudem.

Prihod Ronalda se je poznal tudi na newyorški borzi, kjer trgujejo z delnicami Manchester Uniteda, njihova vrednost je narastla za osem odstotkov. To pomeni, da je vrednost kluba v dveh urah po obelodanitvi sodelovanja poskočila za 212 milijonov funtov (247 milijonov evrov). 

 

Komentarjev 1
  • matermila 06:34 31.avgust 2021.

    Roko na srce,žogobrci (in tudi drugi športniki) so enormno preplačani.

Sorodne novice