"Pogovarjamo se o 19-letnem fantu"

Foto: Epa pablo laso luka dončić
O Luki Dončiću vsi le z izbranimi besedami.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik je bil ena od srednjih tem pogovora na tiskovni konferenci pred finalnim evroligaškim obračunom med Real Madridom in Fenerbahčejem.

Anekdota Dončićev trener pred finalom do solz nasmejal svojega mentorja

Dončića je najprej pohvalil trener turške ekipe Željko Obradović, nato je o napredku v primerjavi z lanskim letom, ko je Real v polfinalu izgubil proti Fenerju, spregovoril še Pablo Laso.

"Luka Dončić je zelo pameten košarkar. Srečo ima, da je v takšni organizaciji, kot je Real Madrid in da ima trenerja, kot je Pablo Laso. Vse to je pripomoglo k temu, da danes igra na takšnem nivoju. Čestitam mu. Prihodnost je v njegovih rokah," je povedal Obradović.

Razburjenje v ZDA Šef Phoenixa brani Dončića: "Postavite se v njegove čevlje"

Laso je ob tem dodal: "Napredek, ki je opazen pri Luki, je nekaj normalnega. Lani je prvič igral na Final Fouru. Vseskozi se razvija kot igralec. Pred enim letom je bil vesel, da je lahko tukaj, zdaj ve, kaj se dogaja. Seveda je bolje pripravljen, čas mu je prinesel te izkušnje. Sicer pa se pogovarjamo o izkušnjah 19-letnega fanta. Že to pove veliko."

Slovenca je hvalil tudi zvezdnik Fenerbahčeja Kostas Sloukas, a ob tem poudaril, da ima Real še kopico drugih kvalitetnih igralcev. "Nivo njegove igre je čudežen, sploh če z ga primerjam z mano pri 19 letih. Toda Real Madrid ima dobro ekipo, najboljšo v Evroligi. Naša težava ni samo en košarkar," je dejal Sloukas.

Medijsko obleganje Dončić razkril, s kom bi rad igral v ligi NBA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.