Poljaki objokujejo trenutek, ko se je tekma "zlomila"

Foto: Epa Vital Heynen
Selektor poljske reprezentance je priznal, da tudi bronasta medalja ne bo izničila razočaranja po porazu s Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Poljski odbojkarji v porazu proti slovenski reprezentanci najbolj obžalujejo izgubljeni prvi niz, v katerem so vodili že s petimi točkami, a jim je na koncu po zaslugi borbene igre naših fantov spolzel iz rok. Poljaki so še pri izidu 20:17 vajeti v svojih rokah, nato pa se je niz prevesil v korist domačih igralcev.

Naval Izredno stanje na slovenskih turističnih agencijah

"Začeli smo zelo dobro dobro, vodili smo z izidom 9:4 in nato še 20:17. Na koncu smo izgubili prvi niz in nasprotniku vlili upanje. Dopustili smo ji, da so začeli verjeti v zmago," je povedal selektor poljske reprezentance Vital Heynen.

Poljaki besni "Slovenija 'nima šans' v finalu, sodnik nas je oškodoval."

Njegovi varovanci so, pravi nekdanji belgijski odbojkar, pogoreli tako v napadu kot v obrambi. "Nizov nismo izgubljali s 17 osvojenimi točkami in podobno. Borili smo se. Imeli smo težave pri napadih na visoke žoge. Običajno smo v tem pogledu precej močnejši od nasprotnika. Če je ekipa neučinkovita v napadu, potem je treba to nadoknaditi v obrambi. Na žalost nam to ni uspelo," je dodal Heynen.

Fotogalerija Ste bili tudi vi del spektakla na tribunah?

"Če nasprotnika povabiš v dvoboj, potem se vse spremeni. Slovence smo povabili v tekmo. Dotlej smo nadzorovali potek. Priznam, da sem v nekem trenutku tudi jaz izgubil rdečo nit. Nismo odnehali, borili smo se do konca. Dobro smo igrali na sprejemu, a Slovenci so bili boljši v napadu. Tudi ko smo se dobro branili, so še vedno uspešno napadali," je priznal.

Brez spremljave Kurja polt! To je epski prizor, o katerem govori cela Evropa

Poljska joče! Prekl... Slovenci, že spet!

Aktualni svetovni prvaki so na evropsko prvenstvo pripotovali z visokimi ambicijami. "Prišli smo, da bi osvojili zlato. Bron nas ne bo zadovoljil. Odšli bomo v Pariz in se borili. Nihče nam ne bo podaril tretjega mesta. V trem trenutku še nihče ne razmišlja o bronasti medalji," je sklenil selektor.

Slash Talisman naših fantov: Da ga lahko peljejo v Pariz, so morali v posebno akcijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:07 27. September 2019.

    Neprecenljiv pogled na sliko selektorja(s predolgim jezikom),ko tako žalostno gleda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.