Pomočnik Detroita izzival Dončića, kar je sledilo, mu ni bilo všeč

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Slovenski košarkar je bil na tekmi z Detroit Pistons spet tarča provokacij.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić se je po poškodbi gležnja vrnil pod obroče severnoameriške košarkarske lige s 53 točkami na obračunu z Detroit Pistons. Mavsi so tekmo dobili s 111:105.

Kakšna vrnitev! Luka dosegel 24 od prvih 30 točk Dallasa, nato pa podobno nadaljeval

Slovenski organizator igre je v 36 minutah igre svojemu izjemnemu strelskemu dosežku dodal še osem skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi ob kar 70-odstotnem metu iz igre in 44,5-odstotnem metu izza črte.

Dončićevega izjemnega strelskega pohoda, s katerim se je postavil ob bok LeBronu Jamesu in Michaelu Jordanu, niso mogle niti zaustaviti niti provokacije nasprotne klopi, kjer je bil v tem pogledu najbolj aktiven pomočnik trenerja Jerome Allen.

Ameriški strateg je Slovenca pričel ogovarjati že v uvodni četrtini, ko mu pa je Dončić vrnil milo za drago, se je branil, češ da bi se moral domači zvezdnik osredotočiti na "igranje košarke".

Foto: Print Screen

"Njihov pomočnik trenerja je začel čivkati v prvi četrtini. Ko sem jim vrnil, jim to ni bilo všeč, rekli so mi, naj igram košarko. Če bodo čivkali meni, jim bom čivkal nazaj. Ni me strah," je v prvem intervjuju po tekmi povedal slovenski košarkar in dodal, da je zaradi provokacij dobil še dodaten zagon.

"Čivkal je od prve četrtine. Nimam težav s tem, toda tiho ne bom. Ne želim ponoviti njegovih besed. Ampak nimam pripomb, to je košarka. Zagotovo pa me je še podžgalo," je pristavil.

Foto: Print Screen

Samo trije košakrarji so v zadnjih 50 letih zabeležili vsaj pet tekem z več kot 50 točkami v prvih petih sezonah: Michael Jordan, LeBron James in Luka Dončić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.