Poraz Islandije za novo upanje Argentine

Foto: epa Nigerija - Islandija
Nigerija je v drugem krogu skupine D z 2:0 premagala Islandijo in Argentina ima tako še možnosti za uvrstitev v drugi del SP.
Oglej si celoten članek

Oba zadetka za zmago Nigerije nad Islandijo je dosegel Ahmed Musa, in sicer v 49. in 75. minuti. Že v četrtek je na prvi tekmi drugega kroga skupine D Hrvaška s 3:0 ugnala Argentino. Nigerijci so tako naredili tisto, kar so si želeli. Z zmago so ostali v igri za osmino finala, v zadnjem krogu jo čaka razglašena Argentina. Ta mora za ohranitev upov po izločilnih bojih zmagati, medtem ko bi Nigerijce ob islandskem porazu ali remiju proti že uvrščeni Hrvaški v osmino finala peljala že točka.

Prvi polčas v Volgogradu je gledalcem postregel z uspavanko. Obe ekipi sta večino časa žogo nabijali med obema kazenskima prostoroma, izjema sta bili dve polpriložnosti Islandije v uvodu tekme. Gylfi Sigurdsson je v drugi minuti poskusil s prostega strela z več kot 20 metrov, Francis Uzoho pa je žogo odbil, Islandec je tri minute pozneje streljal še z 19 metrov, a prešibko, tako da mladi nigerijski vratar ni imel veliko dela.

Video Hrvati šokirali v garderobi, ogorčenje v Srbiji

Tik pred koncem polčasa so Islandci sicer pred vrata poslali nekaj obetavnih podaj, a pravega zaključnega strela nogometašem s severa Evrope ni uspelo sprožiti. Na drugi strani Nigerijci niso sprožili niti enega strela v prvem delu igre.

Zato pa so ga v 49. minuti, ko so tudi povedli. Po protinapadu je Victor Moses z desne strani podal v kazenski prostor, tam je Musa lepo sprejel žogo in s polvolejem žogo poslal pod prečko za 1:0. Že pred tem je Oghenekaro Etebo s strelom od daleč prisilil islandskega vratarja k posredovanju, slednji pa je moral reagirati tudi po poskusu Wilfreda Ndidija v 57. minuti.

Skupina E Kostarika zdržala 90 minut proti Braziliji, nato pa ....

V 66. minuti je malce z desne močno sprožil Moses, a bil premalo natančen, tako kot Leon Balogun v 72. minuti z glavo. Dve minuti pozneje je Musa z roba kazenskega prostora zadel prečko. V 75. minuti pa je Musa podvojil nigerijsko vodstvo, ko je po samostojnem prodoru prišel v kazenski prostor, zaobšel še vratarja in žogo poslal v mrežo za 2:0.

V 81. minuti bi se Islandci lahko vrnili v igro, saj so po pregledu z VAR imeli na voljo najstrožjo kazen, potem ko je Tyronne Ebuehi zrušil Alfreda Finnbogasona. Toda Sigurdsson je z bele točke grdo zgrešil. V 88. minuti je strel Finnbogasona obranil nigerijski vratar, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Gavči razbiti Argentina na kolenih proti Hrvaški

Skupina D:
Argentina : Islandija 1:1 (1:1)
Hrvaška : Nigerija 2:0 (1:0)

Argentina : Hrvaška 0:3 (0:0)
Nigerija : Islandija 2:0 (0:0)

Islandija - Hrvaška
Nigerija - Argentina

Lestvica:
1. Hrvaška 6
2. Nigerija 3
3. Islandija 1
4. Argentina 1

Šok in evforija "Ubite vse iluzije, uničene sanje, klofute za nekatere"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:26 23. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.