Šport > Nogomet
20081 ogledov

Hrvati šokirali v garderobi, ogorčenje v Srbiji

Epa Glavni akter na spornem posnetku je bil Dejan Lovren.
Hrvati kljub velikemu uspehu poudarjajo, da ne bodo podlegli evforiji.

Hrvaška nogometna reprezentanca si je s prepričljivo zmago proti Argentini (3:0) priigrala uvrstitev v osmino finala svetovnega prvenstva v Rusiji.

Vzdušje v slačilnici je bilo uspehu primerno, a vidnejši člani eprezentance poudarjajo, da se je treba z mislimi čim prej preseliti k naslednjemu izzivu.

"V slačilnici se slavi, vendar ni evforije, saj je pred nami tekma z Islandijo. Želimo jo premagati, ker imamo z njimi neporavnane račune," sta po veliki zmagi v en glas dejala Dejan Lovren in Danijel Subašić.

luka modrić ivan rakitić | Avtor: Epa Epa

"Največja zmaga sedanjega nogometnega rodu,", "Za vse večne čase", "Hrvaški tango" ali "To je bila veličastna predstava Hrvaške in večer, ko je bil Luka Modrić Lionel Messi," je le nekaj naslovov, ki dan po zmagi krasijo spletne strani in naslovnice hrvaških časopisov.

 | Avtor: Epa Epa

"Odigrali smo naravnost popolno tekmo, predvsem to velja za drugi polčas, ko smo dosegli tri gole. Na tej tekmi nam je šlo vse od nog, a najbolj pomembno je, da smo izpolnili prvi del naloge in se prebili v osmino finala. Gremo naprej," je povedal Luka Modrić in dodal: "Naša prva naloga je, da se v naslednjem obdobju izognemo evforiji. Ostati moramo zbrani, že na naslednji tekmi nas čakajo izjemno zahtevni Islandci. Ostati moramo skromni in z nogami trdno na tleh."

Hrvaško slavje se je z zelenice preselilo v garderobo, kjer je branilec Liverpoola Lovren prepeval pesem Bojna Čavoglave hrvaškega glasbenika Marka Perkovića. Ker gre za domljubno pesem z nacionalistično vsebino, je to ponekod že privzdignilo obrvi. 

"Škandal vseh škandalov," je prepevanje pesmi, v kateri je govora o obrambi pred srbskimi agresorji, obsodil srbski spletni portal Kurir.rs. Podobno kritični so bili tudi številni drugi tamkajšnji mediji.

Povsem drugačno razploženje kot pri Hrvatih je bilo v taboru Argentine, ki je na pragu izpada. Selektor Jorge Sampaoli je odgovornost za poraz prevzel na svoja pleča in poslal sporočilo argentinskim navijačem.

"Prosim jih odpuščanja, še posebej tiste, ki so se tako potrudili, da so tukaj z nami. Ponavljam, kar sem rekel. Jaz sem odgovoren. Trudil sem se po najboljših močeh, a preprosto nisem našel načina, da bi jim da tisto, kar so si želeli," je dejal Sampaoli.

Po neuradnih informacijah je med Argentinci prišlo celo do upora, saj naj bi nogometaši zahtevali menjavo selektorja, predvsem pa si želijo, da bi jih na tekmi z Nigerijo vodil nekdo drug. 

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 6
  • dusko89 23:55 22.junij 2018.

    Res so ti hrvati katastrofa. Pa kaj ne razumejo, da jih je v primerjavi s kitajci 0.0001%. Hujši od nacistov.

  • gregor51 17:30 22.junij 2018.

    hrčki so in bodo ostali največji nacisti

  • vladek 13:17 22.junij 2018.

    kdo in skakšno pravico zablokira HRT 2 ...barabe rdeče