"Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi nekaj drugega"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V slovenskem taboru so strnili vtise po nepričakovanem porazu proti Bosni in Hercegovini.
Oglej si celoten članek

"BiH je zasluženo zmagala," je ocenil selektor slovenske izbrane vrste Aleksander Sekulić. "Odigrala je odlično tekmo, mi pa od prvih minut dalje nismo bili pravi. Že od začetka smo ji pustili preveč prostora, nismo bili dovolj agresivni v obrambi, zato so se njeni igralci razigrali in začeli zadevati z vseh pozicij. V drugem polčasu smo slabo zapirali prostor pod svojim obročem in na koncu je bil poraz neizbežen. Upam, da se bomo iz tega poraza kaj naučili, saj nas že v torek čaka nova naporna tekma proti gostitelju prvenstva, ki je v odlični formi," je dodal 44-letnik slovenski strateg.

Začetek tekme se ni odvil po slovenskih željah, v nadaljevanju pa so se težave samo še stopnjevale. Kljub temu so evropski prvaki velik del tekme vodili, vendar so Bosanci v ključnih trenutkih prikazali boljšo igro.

Po 11 zmagah Nervozni Slovenci doživeli šok na tretji tekmi EP

"Preveč zaspano smo vstopili v tekmo, saj smo očitno mislili, da se bo BiH sama premagala. Bila je boljša in zaslužena osvojila dve točki, mi pa smo videli, da nam manjka še kar nekaj stvari. Bolje, da smo to spoznali zdaj kot v izločilnih bojih. Recept torej poznamo, komaj čakam tekmi z Nemčijo in Francijo, da vidimo, ali smo ali nismo," je dejal Edo Murić.

Klemen Prepelič meni, da bo Bosanci temelje uspeha položili že v uvodnih minutah. "Slab začetek je bil uvod v poraz. Bosanci so začeli verjeti po 8:0. V nekaterih trenutkih smo prevzeli pobudo, vodili za nekaj košev, vendar smo se preveč naslanjali na individualne rešitve. Tekmec je to znal izkoristiti in zasluženo zmagal. Poraz ni alarmanten, bolj me skrbi naša igra. Treba bo strniti vrste in se pripraviti na naslednjo tekmo. Danes očitno niti igralci niti strokovni štab nismo bil pripravljeni na tekmeca," je dejal Prepelič.

Poraz Gogi nezadovoljen, ker je selektor 'pozabil' nanj: Vprašajte ga!

Foto: Profimedia Klemen Prepelič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:06 5. September 2022.

    Gledam Dončića in ne vem ali imam raztegnjeno sliko na TV ali pa je Luka v obraz preveč okrogel.

  • 23:05 4. September 2022.

    A se bo zdaj svet podrl, če so izgubili tekmo?? Igrali so pač tako, kot so igrali in gredo naprej, …

  • 22:41 4. September 2022.

    Luka gubis od onih kojima Vlada BiH nije htjela da uplati karte da mogu putovati, kojima nisu dali novce ds …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.