Dončić blestel tudi v obrambi, nasprotnik ni vedel, od kje je prišla "banana"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nov izjemen strelski večer Luke Dončića se je končal z zmago Dallasa in zgodovinskim trojnim dvojčkom (42 točk, 13 skokov in 10 podaj), a tokrat je Luka znova zaprl usta kritikom, ki trdijo, da Ljubljančan "ne igra obrambe".
Oglej si celoten članek

Luka Dončić v aktualni sezoni lige NBA dokazuje, da je močno napredoval tako v napadu kot v obrambi. Ne le, da je prvi strelec najmočnejše košarkarske lige na svetu, močno so se popravili tudi njegovi obrambni statistični elementi. Tako je na primer med vodilnimi košarkarji pri ukradenih žogah na tekmo (v popvrečju točno 2 na dvoboj), tokrat pa se je proti izjemno močnemu tekmecu izkazal tudi s fantastično blokado oz. "banano". 

Prislužil si jo je Portlandov košarkar Josh Hart, ki je v eni od akcij ob koncu prve četrtine mislil, da se je Dončića s "finto" sicer že otresel, a se je Luka z dobrim delom nog vrnil v obrambo in z dolgimi rokami uspel blokirati polaganje nič hudega slutečega Harta.

Dallas je domačo tekmo proti Portlandu dobil s 117:112, Luka pa se je izkazla s trojnim dvojčkom, 49. v karieri. Več o tekmi si lahko preberete tukaj. 

Nora predstava Dvorana vzklikala MVP, MVP, ko je Luka izvajal zadnje proste mete

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.