Portugalci ponižali Švede, Norvežani zanesljivi

Foto: Epa
Foto: Epa
V "slovenski" skupini II evropskega rokometnega prvenstva so bile v petek odigrane vse tri tekme prvega kola drugega skupinskega dela.
Oglej si celoten članek

Prvi dan drugega dela evropskega prvenstva v skupini 2 je z zmago proti Islandiji (30:27) odprla reprezentanca Slovenije.

Foto Slovenci razorožili še Islandce in zakorakali proti Stockholmu!

Zadnji obračun dneva sta odigrala Švedska in Portugalska. Domačini so v prvi polovici prvega polčasa še držali stik s Portugalci, ki so nato prevzeli pobudo in prvi del dobili s 15:12. V drugem Švedi niso našli rešitve za razpoložene tekmece z Iberskega polotoka, ki so se z zmago (35:25) vključili v boj za polfinale evropskega prvenstva.

Pri Portugalcih so bili najbolj razpoloženi Fabio Magalhaes, Joao Ferraz in Rui Silva s po šestimi zadetki, pri domačinih pa sta po štiri gole dosegla Andreas Nilsson in Daniel Pettersson.

Video Tako sta vikinge ugonabljala koprski virtuoz in trebanjska hobotnica

Dve točki so si zagotovili Norvežani, ki so proti Madžarom hitro razrešili vse dvome o zmagovalcu (36:29).

Foto: Epa Norveška Madžarska EP v rokometu

V prvem polčasu so hitro povedli za deset golov, v drugem pa nekoliko popustili. Na koncu so Norvežani vseeno prišli do zanesljive zmage s sedmimi goli razlike, s čimer so zasedli vrh lestvice v skupini 2. Največ golov, in sicer sedem, je za Norvežane dosegel Sander Sagosen, pri Madžarih sta bila najučinkovitejša Bence Nagy in Patrik Ligetvari s po petimi zadetki.

V polfinale napredujeta dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, tretjeuvrščeni ekipi pa se bosta pomerili za končno peto mesto.

V soboto bo na sporedu drugi krog drugega dela v skupini 1. Najprej se bosta na Dunaju ob 16. uri pomerili Belorusija in Češka, ob 18.15 sledi obračun Španije in Avstrije, za konec pa se bosta pomerili še reprezentanci Hrvaške in Nemčije. Slovenija bo svoj naslednji obračun drugega dela EP odigrala v nedeljo ob 16.15 proti Madžarski.

Odmevi "On je neverjeten, a to smo že vedeli"

EP v rokometu (skupina II), izidi:

Slovenija - Islandija 30:27 (15:14)
Bombač 9, Blagotinšek, Dolenec, Mačkovšek po 4; Elisson 6, Kristjason 5.

Norveška - Madžarska 36:29 (20:12)
Sagosen 7, Johannessen 6; Nagy, Ligetvari po 5.

Portugalska - Švedska 35:25 (15:12)
Magalhaes, Ferraz, Silva po 6; A. Nilsson, Petersson po 4.

LESTVICA:
1. Norveška 4
2. Slovenija 4
3. Portugalska 2
4. Madžarska 2
5. Islandija 0
6. Švedska 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.