Porzingis spregovoril o drugi končnici z Dončićem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas Mavericks so redni del sezone sklenili na petem mestu zahodne konference in s tem potrdili nastop v sklepnem delu sezone.
Oglej si celoten članek

V prihajajoči končnici bosta drugič v Dallasu moči združila Luka Dončić in Kristaps Porzingis. Teksaška zasedba se bo v ponovitvi lanskega obračuna prvega kroga znova pomerila z Los Angeles Clippers.

NBA Luka in kolegi po porazu dobili tekmeca v končnici

Lani je v seriji na štiri dobljene tekme slavila manj znana zasedba iz mesta angelov (4-2). Za razliko od lanske sezone, ko so bile tekme končnice odigrane v strogo varovanem mehurčku v Orlandu, se bosta moštvi letos merili v Los Angelesu oziroma Dallasu.

Porzingis, ki bo tako kot Dončić drugič igral v končnici, je poudaril, da je Dallas danes drugačna ekipa kot pred letom dni, saj se bodo lahko oprli na izkušnje, ki so jih pridobili ob lanskem krstnem nastopu v Orlandu.

Brez leporečenja Donćić brutalno iskren ob vprašanju o naslovu Dallasa leta 2011

Foto: Twitter Kristaps Porzingis "Prva izkušnja je bila za nas zares izrednega pomena, saj smo s tem dobili boljše razumevanje glede intenzivnosti same igre ter čustvenega in duševnega stanja igralcev v končnici. Vsaka tekma je boj za življenje in smrt," je povedal Porzingis, čigar zdravstveno sanje bo bržkone ključnega pomena za morebitni preboj Dallasa v drugi krog končnice. V krstnem nastopu je namreč zaradi poškodbe kolena odigral samo tri od šestih tekem.

Moštvi sta se lani pomerili pred praznimi tribunami dvorane v zabavišču Walt Disney World. Letošnja serija se bo začela v Los Angelesu, po dveh tekmah pa se bosta ekipi preselili v Dallas, kjer se nadejajo dobrega navijaškega vzdušja.

"Letos bo drugače," je poudaril trener Rick Carlisle. "Igrali bomo v svojih dvoranah in ob prisotnosti gledalcev. Ne vem, koliko navijačev lahko sprejmejo Clippersi. V Dallasu jih bo najmanj devet tisoč, trudimo pa se, da bi jih bilo še več. To bo vplivalo na dinamiko. Pred nami je zahtevna serija. Clippersi so vrhunska ekipa. Čaka nas velik izziv. Veselimo se ga," je dodal trener.

Video Kobejeva žena s čustvenim govorom ob počastitvi moža Za dol past! Noro razkošje! Tako bo odslej živel NBA zvezdnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.