Poškodba v izbrani vrsti, ki se bo na SP verjetno pomerila s Slovenijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi avstralska izbrana vrsta je izgubila NBA košarkarja.
Oglej si celoten članek

Avstralec Jock Landale je naslednji v vrsti košarkarjev, ki bodo zaradi poškodbe izpustili svetovno prvenstvo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. Član Houston Rockets si je poškodoval gleženj na prijateljski tekmi proti Južnemu Sudanu.

Precej verjetno je, da bo Avstralija, ki se je s Slovenijo nazadnje pomerila v boju za bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu, tudi na svetovnem prvenstvu nasprotnik čete Aleksandra Sekulića. Obe reprezentanci bi po predvidevanjih morali zasesti eno izmed prvih dveh mest v svojih skupinah, s tem pa bi se srečali v drugem delu tekmovanja, ko se skupini E in F 'križata'.  V novonastali skupini K se bosta namreč prvi in drugi iz skupine E pomerila s prvima iz skupine F.

V E skupini so poleg Avstralije še Nemčija, Finska in Japonska, v F pa poleg Slovenije še Venezuela, Gruzija in Zelenortski otoki.

Barve Avstralije, ki bo v predtekmovanju tako kot Slovenija igrala na japonskem otoku Okinava, bodo zastopali Xavier Cooks (Washington Wizards), Dyson Daniels (New Orleans Pelicans), Dante Exum (Dallas Mavericks), Josh Giddey (Oklahoma City Thunder), Chris Goulding (Melbourne United), Josh Green (Dallas Mavericks), Joe Ingles (Orlando Magic), Nick Kay (Shimane Susanoo Magic), Patty Mills (Oklahoma City Thunder), Duop Reath (Al Rijadi Bejrut), Matisse Thybulle (Portland Trail Blazers) in Jack White (Oklahoma City Thunder).

Na SP bodo poleg Slovencev Eda Murića in Vlatka Čančarja manjkali tudi zvezdniki, kot so Srb Nikola Jokić, Grk Giannis Antetokounmpo, Latvijec Kristaps Porzingis, Litovec Domantas Sabonis in Francoz Victor Wembanyama.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.