Potrditev iz NBA: Luka in njegov veliki prijatelj blizu ponovnega sodelovanja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Po krajšem premoru je tvorec slovenske košarkarske pravljice ponovno blizu selitvi preko luže.
Oglej si celoten članek

Po poročanju enega najbolje obveščenih "NBA insiderjev" Marca Steina naj bi bili pri Dallas Mavericks že v zaključni fazi oblikovanja dogovora z aktualnim selektorjem Srbije in trenerjem Fenerbahčeja Igorjem Kokoškom glede angažmana. Kokoškov naj bi zasedel mesto pomočnika glavnega trenerja Jasona Kidda.

Srbski strokovnjak bi tako ponovno združil moči z Luko Dončićem, s katerim sta skupaj spisala največjo pravljico slovenskega ekipnega športa, ko sta našo reprezentanco leta 2017 popeljala na evropski prestol.

Kokoškov, ki je hkrati ob vodenju Slovenije opravljal še vlogo pomočnika pri Utah Jazz, je po zgodovinskem uspehu z "malo Slovenijo" dobil izjemno priložnost kot glavni trener NBA ekipe Phoenix Suns, a se v Arizoni ni dolgo zadržal.

Nekaj časa je nato deloval kot pomočnik v ekipi Sacramento Kings, preden se je lani poleti vrnil v Evropo, kjer je še vedno aktulani trener turškega velikana Fenerbahčeja. Kokoškov bi tako sprva moral prekiniti pogodbo s klubom iz Istanbula, preden bi se lahko vrnil v ZDA, kjer je sicer deloval kar 21 let, med leti 1999 in 2020.

Foto: Profimedia Igor Kokoškov

Leta 2019 je poleg klubskih obveznosti sprejel tudi vodenje srbske reprezentance, s katero pa je pred nekaj tedni doživel velik neuspeh, ko se ni uspel uvrstiti na Olimpijske igre.

Nemudoma so se seveda pojavila ugibanja o njegovi prihodnosti na srbski klopi, dvomi o skupni prihodnosti pa so še povečali, ko je na Kokoškova vrata potrkal Dallas, ki si želi srbskega trenerja ponovno zvabiti na drugo stran luže. Seveda ni nemogoče, da bi slednji opravljal tudi obe funkciji, kot je bilo že v preteklosti v času njegovega vodenja gruzijske in slovenske reprezentance.

Foto: Profimedia Luka Dončić in Igor Kokoškov

Kokoškov naj bi bil velika želja lastnika ekipe Marka Cubana prav zaradi odličnega odnosa z Luko Dončićem, katerega sta zgradila tekom zgodovinskega uspeha leta 2017.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:14 20. Julij 2021.

    Tako je : Goran Dragič je bil vodja na terenu, na klopi, med time-outi ...vsepovsod. V ekipo je prinesel kemijo, …

  • 13:51 19. Julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil …

  • 13:07 19. Julij 2021.

    V tisti ekipi je bil motor in glavni trenerjev sodelavec Goran Dragič, ne Dončič. Ko je ekipa crkavala, je poganjal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.