"Pred nami najdaljša dneva v življenju"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski rokometaši so z zmago proti evropskim podprvakom naredili velik korak k tretji uvrstitvi rokometne reprezentance na olimpijske igre.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so v prvem polčasu proti Španiji prejeli 16 zadetkov, v drugih 30 minutah pa se je mreža slovenskih vrat zatresla le petkrat. Slovenija na uradni tekmi še nikoli ni prejela tako malo zadetkov v enem polčasu.

"Začetek tekme ni bil dober, saj so Španci z lahkoto narekovali ritem igre, naša obramba pa je bila premehka. A vedeli smo, kaj je v igri, zato smo v drugem polčasu iztisnili iz sebe maksimum. Odločilne so bile tudi obrambe vratarja Škofa. Ni še čas za evforijo, saj vozovnice za Rio še nimamo v rokah," je po tekmi s Španci dejal krožni napadalec Vid Poteko.

"Ta zmaga je prišla v pravem trenutku. Verjetno ni bilo veliko ljudi, ki so verjeli v nas, toda ko se je tekma bližala koncu, smo tudi sami spoznali, da lahko premagamo Španijo. Tekma je bila podobna tisti na Poljskem. Vedeli smo, da lahko zmagamo le z dobro obrambo, saj Španci z vsem spoštovanjem v napadu niso najboljši. Z zmago smo opravili pol naloge. Pred nami sta verjetno najdaljša dneva v življenju," je menil Sebastian Skube, ki se bo v naslednjih dveh dneh s soigralci pomeril še s Švedsko in Iranom. Za preboj na olimpijske igre v Braziliji zadošča že drugo mesto v skupini.

"Glede na to, kako dobro smo igrali obrambo v drugem polčasu, je ta zmaga še bolj sladka. Med polčasom smo si v slačilnici povedali, da toliko zadetkov ne smemo prejeti, vratar Škof nas je s svojimi obrambami dvignil v pravem trenutku, tudi ostale taktične zamisli pa so se poklopile v celoto," pa je odličen dosežek čete Veselina Vujovića pokomentiral s šestimi zadetki prvi strelec tekme Jure Dolenec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.